Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με φόντο την Κλινική Covid

Ρέθυμνο
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με φόντο την Κλινική Covid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση 7ης ΥΠΕ - Γιατρών με αφορμή ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε το θέμα της λειτουργίας της Κλινικής Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου, αλλά και η έλλειψη εντατικολόγων που στερούν την δυνατότητα λειτουργίας 2 πλήρως εξοπλισμένων κρεβατιών, έπειτα και από το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV σχετικά με την μη διακομιδή την Κυριακή ηλικιωμένου ασθενούς στα νοσοκομεία αναφοράς του νησιού. Η Λένα Μπορμπουδάκη μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και στην Κατερίνα Σαλαπάτα, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καμία μη δυνατότητα διακομιδής ή νοσηλείας του ασθενούς.

Στο μεταξύ, άρον - άρον χθες το βράδυ η διοίκηση του νοσοκομείου επέκτεινε την Κλινική Covid κατά 4 κλίνες, την στιγμή που μέχρι και χθες το μεσημέρι που «φούλαρε», τα κρεβάτια για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ήταν μόλις τρεις.

Σήμερα στη διάρκεια της ημέρας οι θετικοί ασθενείς έφτασαν τους 10. Σημειώθηκαν τρεις νέες εισαγωγές σε λιγότερο από 24 ώρες, ενώ επιχειρήθηκε νέα επέκταση κατά 5 θαλάμους. 

Μιλώντας ειδικότερα για την επέκταση της Κλινικής Covid, η λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου, Ελένη Ιωαννίδου υποστηρίζει πως το ζητούμενο δεν είναι να προστεθούν νέες κλίνες, αλλά να υπάρξουν γιατροί που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες. 

«Στην αρχική διαχείριση για το νοσοκομείο Ρεθύμνου η Κλινική Covid είχε δυναμικότητα 9 κρεβατιών με 3 κρεβάτια για τη νοσηλεία Covid θετικών και κανένα στην ΜΕΘ σύμφωνα με τις δυνατότητες προσωπικού του νοσοκομείου μας. Δόθηκε δε η διαβεβαίωση ότι θα διακομίζονται τα περιστατικά που πιθανόν να χρειαστούν διασωλήνωση σε Covid κλινικές γειτονικών νόμων», όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV η λοιμωξιολόγος του Νοσοκομείου κ. Ελένη Ιωαννίδου.  

Σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδου: «Η ΥΠΕ ανοίγει κλίνες covid αυξάνοντας τη δυναμικότητα των κλινικών δημιουργώντας την ψεύδη εντύπωση στον κόσμο ότι λύνει το θέμα. Μπορεί να δημιουργήσει ολόκληρες πτέρυγες για νοσηλεία θετικών. Το πρόβλημα είναι ποιος γιατρός θα τους βλέπει. Το προσωπικό είναι το ίδιο και εφόσον πλέον είμαστε σίγουροι ότι δεν περιμένουμε καμία ενίσχυση, θα «αυτοοργανωθούμε» δουλεύοντας για ακόμα μια φορά πάνω από τις δυνάμεις μας».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πάντως, δεσμεύονται ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στις παρούσες, όπως λένε, συνθήκες εγκατάλειψης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News