Ρέθυμνο

Η απάντηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου για τη μεταφορά του ηλικιωμένου σε κλινική Covid

«Ο ασθενής δεν κινδύνευσε» τονίζει στη σχετική της ανακοίνωση η Διοίκηση του Νοσοκομείου

Την απάντησή της αναφορικά με το περιστατικό με τον ηλικιωμένο που χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ Covid νοσοκομείου της Κρήτη δίνει η Διοί8κηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι λόγοι που συνέβαλαν στην πρόθεση για διακομιδή του ασθενούς κλινική Covid άλλου νοσοκομείου είχαν προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου ο ασθενής να έχει άμεση πρόσβαση σε αντίστοιχη κλίνη ΜΕΘ σε περίπτωση πού κρινόταν αναγκαίο.

«Στην πορεία, ο ασθενής παρουσίασε ενδείξεις σταθεροποίησης, συνεπώς δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να διακομιστεί σε άλλο Νοσοκομείο. Με τη σύμφωνη γνώμη των θεραπόντων ιατρών κρίθηκε ασφαλές  να συνεχιστεί η νοσηλεία του 85χρονου στην covid κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. Επισημαίνεται ότι ο  ασθενής δεν κινδύνευσε και σαφέστατα υπήρχε διαθέσιμη κλίνη σε  ΜΕΘ COVID νοσοκομείου διπλανού νομού όπως προέκυψε και από επικοινωνία μεταξύ των Διοικήσεων των νοσοκομείων τη δεδομένη στιγμή», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου:

«Σε απάντηση των δημοσιευμάτων αναφορικά με την διακομιδή 85χρονου (και όχι 81χρονου όπως λανθασμένα αναφέρθηκε) λόγω μη ύπαρξης διαθέσιμης κλίνης σε ΜΕΘ covid  σε Νοσοκομεία των διπλανών νομών και προς αποφυγή παραπλάνησης της κοινής γνώμης, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σας ενημερώνει ότι οι λόγοι που συνέβαλαν στην πρόθεση για διακομιδή του ασθενούς είχαν προληπτικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η διακομιδή αφορούσε σε κλινική covid γειτονικού νομού και όχι σε ΜΕΘ COVID, προκειμένου ο ασθενής να έχει άμεση πρόσβαση σε αντίστοιχη κλίνη ΜΕΘ σε περίπτωση πού κρινόταν αναγκαίο. Στην πορεία, ο ασθενής παρουσίασε ενδείξεις σταθεροποίησης, συνεπώς δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να διακομιστεί σε άλλο Νοσοκομείο. Με τη σύμφωνη γνώμη των θεραπόντων ιατρών κρίθηκε ασφαλές  να συνεχιστεί η νοσηλεία του 85χρονου στην covid κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. Επισημαίνεται ότι ο  ασθενής δεν κινδύνευσε και σαφέστατα υπήρχε διαθέσιμη κλίνη σε  ΜΕΘ COVID νοσοκομείου διπλανού νομού όπως προέκυψε και από επικοινωνία μεταξύ των Διοικήσεων των νοσοκομείων τη δεδομένη στιγμή.

Επιπλέον, αναφορικά με τις κλίνες της κλινικής covid  του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σας  ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση και η Ιατρική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του ιδρύματος προέβησαν ήδη σε αύξηση των εν λόγω κλινών, οι οποίες και αναμένεται να διπλασιαστούν εντός της εβδομάδας, όπως άλλωστε προβλέπεται από το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί και τίθεται σε εφαρμογή σε περίπτωση αύξησης ανάλογων περιστατικών.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ αναζητώντας την βέλτιστη λύση για την λειτουργία των δυο πλήρως εξοπλισμένων κλινών ΜΕΘ, οι οποίες παραχωρήθηκαν από την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου μέσω δωρεάς του Υπουργείου Υγείας και δύνανται να αξιοποιηθούν ως κλίνες COVID.»           

(Φωτογραφία Rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια