Ρέθυμνο: Τραγική κατάσταση στην Κλινική Covid - Δεν έγινε η μεταφορά 81χρονου, λόγω πληρότητας άλλων ΜΕΘ

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Τραγική κατάσταση στην Κλινική Covid - Δεν έγινε η μεταφορά 81χρονου, λόγω πληρότητας άλλων ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλες μονάδες ΜΕΘ - Δεν έγινε ποτέ η μεταφορά του και παρέμεινε με κάθε κίνδυνο

Με την κατάσταση της υγείας ενός 81χρονου Ρεθυμνιώτη να αξιολογείται από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου σταθερά κρίσιμη, χθες κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του ασθενούς με Covid, από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε άλλες μονάδες ΜΕΘ, νοσοκομείων της Κρήτης, ωστόσο αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατόν!

Ειδικότερα, ένας 81χρονος ασθενής με Covid, ο οποίος νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Ρέθυμνου με την υγεία του να χειροτερεύει, οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο και να εισαχθεί σε άλλη Μονάδα ΜΕΘ, ωστόσο αυτό δεν ήταν δυνατό καθώς και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία των όμορων νομών ήταν πλήρεις. 

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του διοικητή του Νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέστη δυνατόν να μεταφερθεί ο 81χρονος, λόγω πληρότητας και στα άλλα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο Ρέθυμνο, με κάθε ρίσκο, καθώς οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του σταθερά κρίσιμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα τέτοιου είδους περιστατικό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Ειδικότερα, πρόκειται για το τέταρτο που σημειώνεται στο Ρέθυμνο. Ωστόσο τα τρία προηγούμενα κατάφεραν να μεταφερθούν.

Τραγική μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δίνουν τον δικό τους αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς το σύστημα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι κυριολεκτικά στον «αέρα», με την κλινική να διαθέτει τρεις κλίνες και αυτή τη στιγμή παραμένουν και νοσηλεύονται πέντε ασθενείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News