Σε κατάσταση «πολιορκίας» το χωριό Πίκρι λόγω της θεομηνίας – Κάτοικοι κινδύνευσαν να πνιγούν

Κρήτη
Σε κατάσταση «πολιορκίας» το χωριό Πίκρι λόγω της θεομηνίας – Κάτοικοι κινδύνευσαν να πνιγούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι του οικισμού Πίκρι μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ TV για τις ώρες αγωνίας που έζησαν το βράδυ της καταστροφής

«Ξεχειλίζει» η οργή των κατοίκων ενός ολόκληρου χωριού στο Ρέθυμνο.

Το χωριό Πίκρι,  από την περασμένη Τρίτη παραμένει απομονωνόμενο, καθώς η θεομηνία διέλυσε δρόμους και γέφυρες, ενώ κατέστρεψε ακόμα και τάφους.  

Αιτία της καταστροφής, όπως λένε, είναι οι κακοτεχνίες στην κεντρική γέφυρα του χωριού που κατασκευάστηκε την δεκαετία του ’80. 

Χρόνια τώρα αισθάνονται ξεχασμένοι από Θεό και ανθρώπους μέχρι που η πρόσφατη θεομηνία ήρθε να τους αποτελειώσει. 

Οι λιγοστοί, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι, κάτοικοι στο Πίκρι Ρεθύμνου, κινδύνεψαν να πνιγούν ζωντανοί από τα νερά του Αρκαδιώτη ποταμού, που σμίγουν στην μέση του χωριού με το ποτάμι από τις Ρούπες. 

Με τον φόβο ακόμα στα πρόσωπα τους, λένε στην ΚΡΗΤΗ TV πως μόνοι τους έφτιαξαν μια αυτοσχέδια γέφυρα μέσα στο ποτάμι για να πηγαινοέρχονται, ακροβατώντας, στα σπίτια τους. Ως αιτία της καταστροφής δείχνουν την κακοτεχνία στην γέφυρα που έγινε την δεκαετία του ’80. 

Από την μανία της φύσης δεν γλίτωσε ούτε το νεκροταφείο. Χώματα και πέτρες κατέστρεψαν τάφους, την ώρα που εν μέσω καραντίνας το χωριό παραμένει χωρίς νερό και τηλέφωνο, ενώ το ηλεκτρικό αποκαταστάθηκε 24 ώρες μετά.

Ο Αρκαδιώτης ποταμός και το βουνό που υποχώρησε από τις βροχοπτώσεις ήταν αρκετά για διαλύσουν το βενετσιάνικο χωριό με τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά, απομονώνοντάς το από τα υπόλοιπα χωριά. Τώρα αυτό που τρέμουν είναι την επόμενη κακοκαιρία. 

Το μόνο που ζητούν είναι η Πολιτεία να ακούσει την κραυγή τους γιατρεύοντας τις πληγές τους με έργα ουσίας και όχι βιτρίνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News