Στην κλινική κορωνοϊού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου δύο Ρεθυμνιώτες

Ρέθυμνο
Στην κλινική κορωνοϊού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου δύο Ρεθυμνιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ για τους γιατρούς της παιδιατρικής  

Στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ένας ακόμα Ρεθυμνιώτης που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 75χρονο, ο οποίος προσήλθε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, ενώ μετά από το τεστ που του έγινε, βρέθηκε τελικά ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. 

Ο ηλικιωμένος ασθενής -αν και βρίσκεται σε καλή κατάσταση- κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς η εισαγωγή του για νοσηλεία στην αντίστοιχη κλινική του ιδρύματος ώστε να λάβει την κατάλληλη θεραπεία και κυρίως να έχει συνεχή παρακολούθηση. Παράλληλα, ξεκίνησε και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Εξάλλου, στην κλινική covid του νοσοκομείου, νοσηλεύεται από τις προηγούμενες ημέρες μία ακόμη Ρεθυμνιώτισσα, 57 ετών, η οποία επίσης βρίσκεται σε καλή κατάσταση. 

Ωστόσο, χθες έγινε γνωστό ότι θετικός στον φονικό ιό βρέθηκε ένας ακόμα νέος, 19 ετών, ο οποίος όμως δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί καθώς παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, την ίδια ώρα που έχει ξεκινήσει και για αυτόν η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. 

Σημειώνεται ότι σήμερα ελήφθησαν δείγματα για την διεξαγωγή μοριακού ελέγχου και από τους γιατρούς της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, που τέθηκαν από τις προηγούμενες ημέρες σε  καραντίνα καθώς είχαν έρθει σε επαφή με την συνάδελφό τους γιατρό που βρέθηκε -τα τελευταία 24ωρα- θετική στον κορωνοϊό. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Ρέθυμνο βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ, εκτιμώντας ότι αυτά θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ώρες. Φυσικά ανάλογα με τα αποτελέσματα των τεστ, θα εκτιμηθεί και ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχίσει την λειτουργία της η παιδιατρική κλινική, στην οποία τα κενά που δημιουργήθηκαν (εξαιτίας της καραντίνας των γιατρών) καλύπτονται από δύο παιδιάτρους που ανήκουν σε Κέντρα Υγείας του Νομού.

(Φωτογραφία Rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News