Στη «φάκα» τρεις άνδρες εν ώρα δράσης - «Χτυπούσαν» ΑΤΜ τραπεζών σε Χανιά και Ρέθυμνο

Χανιά
Στη «φάκα» τρεις άνδρες εν ώρα δράσης - «Χτυπούσαν» ΑΤΜ τραπεζών σε Χανιά και Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δρούσε σε Χανιά & Ρέθυμνο - Το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της ομάδας από την δράση τους, κυμαίνεται περίπου στις 132.420 ευρώ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας είχαν προβεί σε διάπραξη κλοπών κυρίως από Α.Τ.Μ τραπεζών προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ την ομάδα συγκροτούσαν τρία άτομα που συνελήφθησαν σήμερα, την ώρα που με την χρήση αερίου (μέθοδος Plofkraak), προσπαθούσαν να προκαλέσουν έκρηξη σε Α.Τ.Μ σε περιοχή των Χανίων, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και έκρηξη.

Όπως προέκυψε από έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, με τη συνεργασία και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης (λόγω υποθέσεως στην περιοχή του Ρεθύμνου), διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, από τον Δεκέμβριο του 2018, έως και σήμερα (08.11.2020) είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ήταν αφαίρεση χρημάτων από Α.Τ.Μ. τραπεζών, με σκοπό την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Τα μέλη της ομάδας, κατά τη διάρκεια της δράσης τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full face, όπως επίσης γάντια και παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ είχαν προβεί στην αφαίρεση τριών αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση και διαφυγή τους, από τους «υποψήφιους» στόχους τους.

Είχαν προβεί στη διάπραξη δύο κλοπών

Όπως προέκυψε, οι δράστες, είχαν προβεί στη διάπραξη δύο κλοπών και οκτώ αποπειρών κλοπών από Α.Τ.Μ τραπεζών.

Επτά απόπειρες αφορούσαν την περιοχή των Χανίων, μια την περιοχή του Ρεθύμνου, ενώ οι δύο κλοπές αφορούσαν περιοχές των Χανίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της ομάδας από την δράση τους, κυμαίνεται περίπου στις 132.420 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Κουκούλες τύπου full face, μέσα για την τέλεση παράνομων δραστηριοτήτων (μπουκάλα αερίου με λάστιχο διοχέτευσης, καλώδιο), κλεμμένες πινακίδες οχήματος, τρείς γεμιστήρες πιστολιού, μαχαίρι, αθύρματα με φυτίλι και κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News