Ρέθυμνο: Θέμα ωρών το κλείσιμο της Παιδιατρικής - 9 γιατροί σε καραντίνα

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Θέμα ωρών το κλείσιμο της Παιδιατρικής - 9 γιατροί σε καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, καθώς θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μία γιατρός

Θέμα ωρών είναι τελικά το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε ειδικευόμενη γιατρό της Κλινικής, δεδομένου ότι θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα περίπου 9 γιατροί που ήρθαν σε επαφή με την γιατρό που νοσεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στο νοσοκομείο, και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, με γονείς και παιδιά να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ενώ η απόφαση για το «μέλλον» της κλινικής θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε αναστολή λειτουργίας.

Διευκρινίζεται ότι θα γίνει μεταφορά των μικρών ασθενών που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική καθώς θα πρέπει να απολυμανθούν οι χώροι της κλινικής.

Ειδικότερα, σε περίπτωση αναστολής θα ξεκινήσει η μεταφορά των παιδιών που ήδη νοσηλεύονται στην συγκεκριμένη κλινική, σε κλινικές όμορων νοσοκομείων, ενώ και τα έκτακτα περιστατικά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο και είναι σε αναμονή για να εξεταστούν από γιατρό και αυτά θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία των όμορων νομών.

«Η έσχατη λύση»

Ωστόσο και σύμφωνα με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία μίλησε στο neakriti.gr το θέμα χειρίζονται δύο καθηγητές λοιμωξιολογίας και πιο συγκεκριμένα ο κ. Αχιλλέας Γκίκας και ο κ. Μανόλης Γαλανάκης και από εκείνους περιμένουν υποδείξεις.

Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, «αυτό που εξετάζεται αυτή την ώρα είναι να βρεθούν γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν στην κλινική, ή να καλυφτούν τα κενά από άλλα νοσοκομεία της Κρήτης».

Όπως η ίδια τόνισε «θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα, οι γιατροί θα υποβληθούν πιθανότατα σε μοριακό τεστ της Δευτέρα», ενώ όσον αφορά το κλείσιμο της Κλινικής είπε ότι «η αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι η έσχατη λύση».

Επίσης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ο λοιμωξιολόγος κ. Αχιλλέας Γκίκας, ο οποίος τόνισε ότι «γίνονται προσπάθειες για να παραμείνει ανοικτή η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου», διευκρινίζοντας ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα έχει λυθεί το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδικευόμενη γιατρός εμφάνισε ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με πληροφορίες και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, με τις επαφές της αυτή την ώρα να ιχνηλατούνται.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News