Ρέθυμνο

Στο έργο των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας ο Νίκος Παππάς

Επισκέφθηκε το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο

Επί τόπου στο έργο των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συναντώντας τον Τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης των έργων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Συναντηθήκαμε στα έργα των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας επί του ΒΟΑΚ, με τον Τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, που επισκέφθηκε την περιοχή μας.

Ενημερώσαμε τον κ. Παππά για την πορεία υλοποίησης των έργων, τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για την επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά και για την συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γύρω από τη δρομολόγηση νέων αναγκαίων παρεμβάσεων, οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική μελέτη.

Έργα πνοής όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρο το νησί, καθώς δημιουργούν συνθήκες ασφαλούς διέλευσης στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αχλάδας Γιώργος Πεδιώτης, καθώς και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσκεψη στο Ρέθυμνο με αναφορές για τον ΒΟΑΚ

Μετά το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο επισκέφθηκε ο τομεάρχης υποδομών Νίκος Παππάς για συνάντηση με το δήμαρχο και φορείς της πόλης.

Θέμα της συνάντησης είναι τα αναπτυξιακά έργα του Ρεθύμνου. Αναφερόμενος στο ΒΟΑΚ σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση ακύρωσε όλα τα σχέδια της προηγούμενης, ενώ ζημιωμένος όπως είπε βγαίνει ο κρητικός λαός.

Ο κ.Παππάς επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή στο πλαίσιο περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης. Με αφορμή μάλιστα την επίσκεψή του στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων με θέμα τις υποδομές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί διεξοδικά στην πρόοδο των έργων, που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης καθώς και τον σχεδιασμό των υποδομών. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στο ΒΟΑΚ και στην ένταξη του τμήματος  «Σούδα – Αεροδρόμιο», καθώς και στην πορεία των μελετών του Νότιου Οδικού Άξονα.

Υπενθυμίζεται σε ό,τι αφορά στο ΝΟΑΚ ότι  ο προϋπολογισμός  του έργου είναι 71.000.000 Ευρώ. Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η εκτέλεση του έργου Αρμένοι- Παλέ προϋπολογισμού 14.800.000 ευρώ (ποσοστό ολοκλήρωσης 70-75%) ενώ στα υπόλοιπα τμήματα (Παλέ – Σπήλι, Σπήλι - Ακούμια, Ακούμια - Άγιος Δημήτριος) οι μελέτες είναι ώριμες (κάποια τμήματα έχουν εκκρεμότητα στο κτηματολόγιο) και υπό ένταξη ειδικά το τμήμα Σπήλι - Ακούμια.

Επιπρόσθετα, η κα Λιονή δήλωσε ότι τα έργα του Αμαριώτικου Δρόμου έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση ( Ρέθυμνο - Φράγμα: προϋπολογισμού 14.500.000 ευρώ έχει υποβληθεί στο ΕΣΠΑ, «Απόστολοι - Φουρφουράς: 23.000.000 ευρώ (υποβολή στο Ταμείο Ανάκαμψης, «Φουρφουράς – Μάνδρες», προϋπολογισμού 38.000.000 ευρώ (υποβολή στο Ταμείο Ανάκαμψης), ενώ οι μελέτες των κτιριολογικών εγκαταστάσεων της Σχολής Ασωμάτων, προϋπολογισμού 800.000 Ευρώ, προχωρούν κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η  μελέτη για τη χάραξη του επαρχιακού δρόμου Μυλοποτάμου (τμήμα Γαράζο – Ανώγεια) βρίσκεται επίσης σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια