Ρέθυμνο

Αστυνομικοί Ρεθύμνου: «Δουλεύουμε χωρίς έξτρα αποζημίωση και υπερωρίες»

"'Εχουμε ξεχάσει τι θα πει οικογενειακή γαλήνη και οκτάωρο…"

Έγγραφο - υπόμνημα αποστέλλουν προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου στο καταγγέλλουν «την αδυναμία της διοίκησης να προβεί σε σωστό σχεδιασμό αντιμετώπισης περιστατικών που δε συντρέχει "έκτακτος λόγος" και την καταστρατήγηση βασικών προεδρικών διαταγμάτων «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας», όπως υποστηρίζουν. Όπως αναφέρουν αστυνομικές δυνάμεις του Ρεθύμνου μεταβαίνουν συχνά σε γειτονικές Διευθύνσεις Αστυνομίας, προς ενίσχυση τους χωρίς καμία έξτρα αποζημίωση και χωρίς υπολογισμό της υπερεργασίας πέραν του οκταώρου.

Το έγγραφο κοινοποιείται στον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.), το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ., το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου και την Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου:

"Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, για μία ακόμα φορά, να αναφέρουμε και να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Στην Δ.Α. Ρεθύμνης το τελευταίο χρονικό διάστημα οτιδήποτε έχει σχέση με την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και τα δικαιώματα των αστυνομικών που απορρέουν απ’ αυτήν, καταστρατηγείται κατά κόρον με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να εργάζονται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα!

Οι συνάδελφοί μας έχουν ξεχάσει τι θα πει οικογενειακός προγραμματισμός, τι θα πει οικογενειακή και ψυχική γαλήνη, τι θα πει ημερήσια ανάπαυση, τι θα πει οκτάωρο…

Φτάνει πια!

Καλούμε τόσο τη φυσική όσο και την πολιτική ηγεσία να εφαρμόσουν τα αυτονόητα ήτοι το γράμμα του νόμου και τα όσα προβλέπονται στα σχετικά Π.Δ. που ορίζουν τον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

Για όσους δε γνωρίζουν, αστυνομικές δυνάμεις της Δ.Α. Ρεθύμνης καλούνται καθημερινά και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και σε περιπτώσεις που δε συντρέχει έκτακτος λόγος, να μεταβαίνουν σε γειτονικές Διευθύνσεις Αστυνομίας, προς ενίσχυση αυτών, χωρίς καμία έξτρα αποζημίωση, χωρίς υπολογισμό της υπερεργασίας πέραν του οκταώρου με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση να τροποποιείται η εβδομαδιαία υπηρεσία με αποκορύφωμα και την παράνομη ανάκληση ημερήσιων αναπαύσεων.

Οι αστυνομικοί παρά τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο που έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, αντιμετωπίζει αναχρονιστικές πρακτικές από τη διοίκηση, κάτι το οποίο μας γυρίζει χρόνια πίσω σε μια άλλη αστυνομία, για την οποία δόθηκαν χρόνιες μάχες για ν’ αλλάξει!

Είναι τόσο δύσκολο πια να υπάρξει ένας σωστός σχεδιασμός από τη διοίκηση και να τηρηθεί το Π.Δ. 394/03-12-2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας», χωρίς να διαταράσσεται ο υπηρεσιακός αλλά κυρίως ο οικογενειακός προγραμματισμός των συναδέλφων μας;

Καλούμε τους έχοντες το γενικό πρόσταγμα επιτέλους να λειτουργήσουν και να σχεδιάσουν, έστω και σε εβδομαδιαία βάση και να σταματήσουν τις πρόχειρες πρακτικές της άσκοπης περιφοράς αστυνομικών από νομό σε νομό, στερώντας κατ’ επέκταση κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον στους αστυνομικούς και το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας στον Ρεθυμνιώτη πολίτη"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια