Πραγματικότητα το μεταφορικό ισοδύναμο και στην Κρήτη

Ρέθυμνο
Πραγματικότητα το μεταφορικό ισοδύναμο και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οφέλη για την Κρήτη και από το Νομοσχέδιο νησιωτικής πολιτικής

Τα οφέλη που θα έχουν οι επιχειρήσεις της Κρήτης από το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου -που για πρώτη φορά επεκτείνεται και στο νησί μας- παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε σύσκεψη στο εμπορικό επιμελητήριο του Ρεθύμνου. Το μεταφορικό ισοδύναμο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των φορέων της Κρήτης, στοχεύει -σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη- στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νησιού.

Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων ένταξης στο μέτρο λήγει στις 31 Οκτωβρίου, όμως, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό θα δοθεί παράταση ενός ακόμα μήνα.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην συνάντησή του με τους αυτοδιοικητικούς φορείς του Ρεθύμνου, παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου του για την νησιωτική πολιτική, από το οποίο η Κρήτη αλλά ακόμα και οι ορεινοί της δήμοι προσδοκούν πολλά. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται χρηματοδοτήσεις για λιμενικές υποδομές, αλλά και ενίσχυση των νησιωτικών επιχειρήσεων και στήριξη της θαλάσσιας οικονομίας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, έκανε αναφορά και στα λιμενικά έργα του νομού προτάσσοντας το έργο της θωράκισης του λιμανιού, ενώ συνέστησε στους φορείς να τρέξουν να ετοιμάσουν μελέτες, ώστε να προκριθούν τα ώριμα έργα για χρηματοδότηση. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το μάστερ πλάν του ρεθυμνιώτικου λιμανιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News