Ρέθυμνο

Μυλοπόταμος: Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού έπληξε ελαιοκαλλιέργειες και αυτοκίνητα

Στο έδαφος το 70% του ελαιοκάρπου, υποστηρίζουν παραγωγοί της περιοχής

Ένα τέταρτο έντονης χαλαζόπτωσης ήταν αρκετό για να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε αυτοκίνητα και ελαιοκαλλιέργειες τα ξημερώματα στον Μυλοπόταμο. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης, (ο οποίος μας έστειλε και το σχετικό υλικό) η έντονη χαλαζόπτωση ξεκίνησε δέκα λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα και μέχρι να εκτονωθεί το φαινόμενο, είχε προκαλέσει σημαντικές φθορές σε οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκαν οι ζημιές και στις ελαιοκαλλιέργειες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το χαλάζι που έπεσε και που ήταν σε μέγεθος καρυδιού, έπληξε τις περιοχές κυρίως από την Σκαλέτα μέχρι και τα πεδινά χωριά του Μυλοποτάμου. Ζημιές εντοπίζονται μεταξύ άλλων στις περιοχές Πάνορμο, Πέραμα, Αχλαδέ, Αγυά και Χουμέρι. 

Πέρα όμως από τις ζημιές στα σταθμευμένα οχήματα ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως η έντονη χαλαζόπτωση έριξε περίπου το 70% του ελαιοκάρπου στο έδαφος, κάτι οποίο χαρακτηρίζεται ως καταστροφικό για τους παραγωγούς, το εισόδημα των οποίων είχε ήδη πληγεί και την προηγούμενη χρονιά κυρίως από την επέλαση του δάκου.

Το επόμενο βήμα, όπως λέει, θα είναι να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να γίνει προσπάθεια καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς της πρώην επαρχίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια