Τέσσερα κρούσματα σε λίγες ώρες στο Ρέθυμνο - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Ρέθυμνο
Τέσσερα κρούσματα σε λίγες ώρες στο Ρέθυμνο - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε καραντίνα πέντε πυροσβέστες - Ανησυχία στο Ρέθυμνο, αυξάνονται τα κρούσματα

Έντονη είναι η ανησυχία στο Ρέθυμνο, από υγειονομικούς και δη νοσοκομειακούς από την αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σήμερα στο κλιμάκιο του Περάματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ρέθυμνο και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 26χρονο εποχικό πυροσβέστη, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε ακόμα συνάδελφοί του τέθηκαν σε καραντίνα, οι οποίοι ήταν μαζί στην ίδια βάρδια με εκείνον, ενώ απόψε έως και τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάλληλοι της υπηρεσίας, θα παραμείνουν εκτός κτηρίου, στα οχήματά τους, καθώς ο δήμος Μυλοποτάμου, προχώρησε στην απολύμανση του κτηρίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών του νεαρού άνδρα. 

Διευκρινίζεται ο 26χρονος πυροσβέστης σχετίζεται με επιβεβαιωμένο κρούσμα και πιο συγκεκριμένα με μία 52χρονη γυναίκα, ενώ άλλο ένα κρούσμα είχαμε σήμερα στο Ρέθυμνο και πιο συγκεκριμένα μία 27χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η κοπέλα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Χθες Κυριακή, επίσης, άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Περιφεριακή Ενότητα Ρεθύμνου, πρόκειται για μία 40χρονη γυναίκα, η οποία σχετίζεται με επιβεβαιωμένο κρούσμα και πιο συγκεκριμένα με μία 52χρονη, η οποία ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Διευκρινίζεται ότι όλοι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται επίσης ότι και πριν από περίπου ένα μήνα είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα σε πυροσβέστη στα Χανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News