Ρέθυμνο

Αντιδράσεις γιατρών ΜΕΘ στο Ρέθυμνο – Ζητούν άμεσα προσλήψεις λόγω υποστελέχωσης

Διαμαρτυρία των γιατρών της ΜΕΘ στα επιστημονικά όργανα και στην διοίκηση του νοσοκομείου

«Η κλινική μας από τον επόμενο μήνα μπαίνει στη δίνη της υποστελέχωσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση γιατρών της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι οποίοι ζητούν την άμεση προκήρυξη τριών νέων θέσεων γιατρών στη ΜΕΘ.

«Στην πρόσφατη προκήρυξη δεν υπάρχει καμιά θέση για την ΜΕΘ Ρεθύμνου, αφενός γιατί δεν προκηρύχθηκε η κενή μας οργανική, μια θέση που είχαμε ελεύθερη, αφετέρου δεν δόθηκαν νέες θέσεις στη κλινική μας από αυτές που πρόσφατα συστήθηκαν λόγω της πανδημίας και ήδη βρίσκονται σε προκήρυξη.

Για την κλινική μας δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη (συστήθηκαν 25 νέες θέσεις γιατρών ΜΕΘ, εκ των οποίων προκηρύχθηκαν 18 για Χανιά και Ηράκλειο) παρά τις σοβαρές ελλείψεις που έχουμε σε ιατρικό προσωπικό για να μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο νέων κλινών οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας .

Ο λόγος της υποστελέχωσης προκύπτει ακόμη από το γεγονός ότι όχι μόνο δεν θα πάρουμε γιατρό από την πρόσφατη προκήρυξη αλλά δύο συνάδελφοι μας αναγκάζονται να φύγουν από την μονάδα μας και να θέσουν υποψηφιότητα στις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στους άλλους νομούς, αφού για την μονάδα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον.

Ζητάμε να προκηρυχθούν άμεσα (χθες)τρεις νέες θέσεις γιατρών για τη ΜΕΘ διαφορετικά η λειτουργία μας είναι επισφαλής ώστε να μην είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε την ασφαλή λειτουργία ακόμη και των σημερινών κλινών της κλινικής μας από τον επόμενο μήνα.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ρεθύμνου

Χαράλαμπος Μαρκάκης

Ηλίας Σαμιώτης

Αναστασία Πεντάρη

Αικατερίνη Κυρίτση

Χαράλαμπος Παππάς»

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια