Συγκλονίζει η συνήγορος της οικογένειας Ίτον: «Το ανθρώπινο μυαλό δε χωράει τη φρίκη που βίωσε αυτή η γυναίκα»

Χανιά
Συγκλονίζει η συνήγορος της οικογένειας Ίτον: «Το ανθρώπινο μυαλό δε χωράει τη φρίκη που βίωσε αυτή η γυναίκα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Σούζαν λάτρευε την Κρήτη, δεν περίμενε ότι σε αυτή τη διαδρομή θα διανύσει ένα μονοπάτι θανάτου»

«Το ανθρώπινο μυαλό δεν χωράει τη φρίκη την οποία βίωσε αυτή η γυναίκα μέχρι και τη στιγμή που άφησε την τελευταία της πνοή, μέσα στο γερμανικό καταφύγιο», αναφέρει η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κ. Βάσω Πανταζή, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, λίγο μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο επέβαλε ισόβια στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου.

Για την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς και για το πόσο δύσκολα βιώνουν την τραγική αυτή κατάσταση οι οικείοι της Σούζαν Ίτον, μίλησε η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, ενώ συγκλόνισε με όλα όσα είπε «ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία ακόμα και για τους γνωρίζοντες στα ποινικά χρονικά της χώρας ο ειδεχθής αυτός τρόπος με τον οποίο αυτή η εξαιρετικής ποιότητας επιστήμονας έχασε τη ζωή της».

Όπως είπε η κ. Πανταζή, «το ανθρώπινο μυαλό δεν χωράει τη φρίκη την οποία βίωσε αυτή η γυναίκα μέχρι και το τελευταίο λεπτό που άφησε την τελευταία της πνοή, μέσα στο γερμανικό καταφύγιο».

«Η Σούζαν ήταν μία γλυκύτατη μητέρα»

Μόνο ικανοποίηση αισθάνεται από την απόφαση του Δικαστηρίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση για μας είναι μία δίκαιη απόφαση», ενώ σχολίασε ότι ήταν πραγματικά ατυχία ότι σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της χώρα μας, διαπράχθηκε ένα τόσο φρικιαστικό έγκλημα.

Η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής επίσης περιέγραψε πόσο δύσκολα βιώνουν την τραγική αυτή κατάσταση οι οικείοι της Σούζαν Ίτον, τονίζοντας ωστόσο ότι η ψυχή της εξαιρετικής αυτής γυναίκας έχει ηρεμήσει. «Η υπόθεση αυτή έχει κλονίσει την ψυχική υγεία των μελών της οικογένειάς της», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Σούζαν πέρα από εξαιρετική παγκόσμιας κλάσης βιολόγος με δικό της εργαστήριο, το οποίο διερευνούσε κυτταρικούς μικροοργανισμούς και ήταν υπεύθυνη για να βρίσκει εμβολιασμούς, ήταν μία γλυκύτατη μητέρα. Δύο παιδιά την στερήθηκαν σε μία τρυφερή ηλικία», τόνισε.

Η κ. Πανταζή, όπως ανέφερε τα δύο παιδιά της - δύο αγόρια - δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες, για όλα όσα βίωσε η μητέρα τους, ο σύζυγός της επίσης όπως είπε είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ήταν ο παιδικός της έρωτας.

«Ο σύζυγος της είναι σε ψυχολογική υποστήριξη, δεν μπορούσε να βρεθεί στην ίδια αίθουσα με τον δολοφόνο της συζύγου του. Το ίδιο και η αδερφή της, η οποία ήρθε, αλλά είπε ότι δεν μπορούσε να βρίσκεται στην ίδια αίθουσα με τον κατηγορούμενο, καθώς αισθανόταν να "πνίγεται"», όπως η ίδια είπε.

«Όλοι οι Χανιώτες αγκάλιασαν την οικογένεια»

Η Σούζαν λάτρευε την Κρήτη και δεν περίμενε ότι σε αυτή τη διαδρομή θα διανύσει ένα μονοπάτι θανάτου, όπως τόνισε η κ. Πανταζή. «Όλη η υπόθεση συγκλονίζει, για μένα είναι τραγικά πρόσωπα και η οικογένεια του κατηγορουμένου. Καταστρέφονται ζωές και μία ζωή δεν γυρίζει πίσω», είπε μεταξύ άλλων.  

«Παρόλο αυτά οφείλω να πω ότι είχαμε μίας εξαιρετικής ποιότητας δικαστική διαδικασία, εξαιρετικής ποιότητας δικαστές. Η οικογένεια από την πρώτη στιγμή είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και από την πρώτη στιγμή μας ζητήθηκε, τόσο εμένα, όσο και από τους συναδέλφους μου να δώσουμε ένα μήνυμα προς όλους τους Κρητικούς, που τους ευχαριστούν πάρα πολύ από τον πιο απλό βοσκό μέχρι τον εξαιρετικά ταλαντούχο επιστήμονα, που ζούσε εκείνη την περίοδο στα Χανιά. Βοήθησαν όλοι στην ανεύρεση του πτώματος της άτυχης Σούζαν Ίτον. Όλοι οι Χανιώτες "αγκάλιασαν" την οικογένεια, έκαναν ότι μπορούσαν για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση».

https://www.youtube.com/watch?v=qhSGU9lvMEA

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε, ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών που τον βάρυναν, για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον που συγκλόνισε την Κρήτη και απασχόλησε τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης το καλοκαίρι του 2019 στα Χανιά, νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

Η επταμελής έδρα, τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, με δεδομένο τα αποδεικτικά στοιχεία και τις μαρτυρικές καταθέσεις κατά την ακροαματική διαδικασία, καταδίκασαν αργά σήμερα το απόγευμα, τον 28χρονο Ιωάννη Παρασκάκη από τον Ταυρωνίτη Χανίων, σε ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, 13 χρόνια για το βιασμό και 4 μήνες για την οπλοκατοχή.

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ο καταδικασθείς θα οδηγηθεί εκ νέου στις φυλακές Τριπόλεως για την έκτιση της ποινής του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News