Ρέθυμνο

Σύλλογος Διδασκόντων ΓΕΛ Ανωγείων: «Αρνούμαστε την απόφαση της κ. Κεραμέως»

Στο πλευρό τον μαθητών η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σταυρακείου Λυκείου και Γυμνασίου Ανωγείων, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν κυρίως τις μάσκες, τον συνωστισμό στις τάξεις, αλλά και με επιθέσεις στην υπουργό Παιδείας για τα μέτρα που έχει αποφασίσει όπως την τράπεζα θεμάτων και την αναπλήρωση ωρών σε εθνικές εορτές.

Με σημερινή του ανακοίνωση μάλιστα ο Σύλλογος Διδασκότων του Σταυράκειου Λυκείου Ανωγείων γνωστοποιεί την αντίθεσή του απέναντι στην υπουργό κ. Κεραμέως, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «πυροδοτεί την κατάσταση με την απόφασή της να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα WEBEX και να προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών κατά τη διάρκεια των καταλήψεων».

Τονίζοντας ακόμα ότι οι καθηγητές δεν μπορούν να μετατραπούν σε αστυνομικούς και να εφαρμόσουν αυτή την απόφαση, ενώ τέλος καλούν τους γονείς να “αναλάβουν δυναμικά πρωτοβουλίες για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων Σταυρακείου Λυκείου Ανωγείων

«Για Τρίτη μέρα το Λύκειο Ανωγείων τελεί υπό κατάληψη. Πρέπει να σημειωθεί ότι χθες, Δευτέρα 5/10/2020 έγιναν εκλογές για την ανάδειξη Πενταμελών και Δεκαπενταμελούς συμβουλίου. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σταυρακείου Λυκείου στηρίζει τον αγώνα των μαθητών. Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι η στάση τους χαρακτηρίζεται από το αυθόρμητο και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις ανώριμο που διέπει την ηλικία τους

Εμείς οι ίδιοι βιώνουμε καθημερινά προβλήματα όπως την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, τα πολυπληθή τμήματα (25 μαθητές ανά τάξη κατά μέσο όρο), συνεχόμενα δίωρα διδασκαλίας με μάσκες (να σημειωθεί εδώ ότι οι μαθητές τις προμηθεύτηκαν οι ίδιοι καθώς αυτές που μοιράστηκαν από το Υπουργείο ήταν ακατάλληλες), έλλειψη υπολογιστών και τάμπλετ (πολλά παιδιά εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας είτε δεν μπορούν να προμηθευτούν τον εξοπλισμό είτε δεν διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο προκειμένου να παρακολουθήσουν τα τηλεμαθήματα).

Μέσα σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες η υπουργός, κυρία Κεραμέως, πυροδοτεί την κατάσταση με την απόφασή της να ενεργοποιήσει  την  πλατφόρμα WEBEX και να προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. Ως σύλλογος αρνούμαστε κατηγορηματικά να εφαρμόσουμε αυτή την απόφαση και να προβούμε σε κινήσεις αστυνόμευσης και τιμωρίας των παιδιών. Καλούμε τους γονείς ν’ αναλάβουν δυναμικά πρωτοβουλίες για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Για άλλη μία φορά στοχοποιούμαστε καθηγητές και μαθητές. Το Υπουργείο ακολουθώντας πολιτική αδιαλλαξίας και σκληρότητας, παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο ρόλος του σχολείου είναι παιδαγωγικός και όχι αυταρχικός. Θέλουμε ανοιχτά σχολεία αλλά με όρους τέτοιους που θα τιμούν την αξιοπρέπεια, την προσπάθεια και το έργο όλων μας.

Η Διευθύντρια και ο  Σύλλογος Διδασκόντων

Μπαγκέρη Μαρία

Περδικάκης Νικόλαος  

Μακρή Ελένη

Ράπτη Αναστασία          

Δήμου Νεκταρία    

Γιανουκαράκη Βασιλική

Μαρκεσίνη Γεωργία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια