Ρέθυμνο

16ο Δημοτικό Ρεθύμνου: Η προσωρινή λύση που έγινε… μόνιμη για το σχολείο «φάντασμα»

Στον «πάγο» έβαλε το «Τρίτσης» την ανέγερση του νέου σχολείου

Ανάστατη είναι στο Ρέθυμνο μια ολόκληρη σχολική κοινότητα, αλλά και η ίδια η δημοτική αρχή, καθώς ένα σημαντικό έργο και μάλιστα με ώριμο φάκελο, βρέθηκε ξαφνικά στον «αέρα», όταν έγινε αλλαγή σχεδίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 

Ο λόγος για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 16ο δημοτικό σχολείο του Μασταμπά, το οποίο από το 1993 μέχρι και σήμερα, φιλοξενείται σε λυόμενες αίθουσες. Μάλιστα το τραγελαφικό στην υπόθεση είναι ότι ο χώρος που βρίσκεται το σχολείο- «φάντασμα», στα σχέδια είναι δρόμος και χώρος πρασίνου!

Δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’90 και στεγάστηκε προσωρινά σε λυόμενες αίθουσες. Τελικά όμως ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, καθώς από τότε μέχρι σήμερα το μάθημα γίνεται σε αίθουσες προκάτ, οι οποίες έχουν δεχτεί πολλές παρεμβάσεις συντήρησης, χωρίς όμως να σβήνονται τα σημάδια του χρόνου. 

Ο λόγος για το 16ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, που καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής του Μασταμπά, το οποίο ενώ είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανέγερση νέου σχολείου μέσω του «Φιλόδημος», η μετατροπή του «Φιλόδημος» σε «Αντώνης Τρίτσης» έβαλε τα πάντα στον «πάγο». Αποτέλεσμα; Μια ολόκληρη σχολική κοινότητα να είναι ανάστατη. 

Το εν λόγω σχολείο χαρακτηρίζεται ως ακατάλληλο και παράνομο, καθώς δεν έχει ούτε καν άδεια.

Η κάθοδος του Τάκη Θεοδωρικάκου πριν λίγους μήνες στο Ρέθυμνο και η ύποπτη σιωπή του γύρω από το θέμα της ανέγερσης του νέου σχολείου στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού σε οικόπεδο που αγόρασε ο δήμος από την ΧΕΝ για αυτό το σκοπό, προβληματίζει ιδιαίτερα και την δημοτική αρχή. 

Το 16ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου αριθμεί σήμερα πάνω από 130 μαθητές, όπου για αυτούς και τους εκπαιδευτικούς τους είναι πλέον άγνωστη λέξη τα εργαστήρια, αφού ακόμα και η αποθήκη του σχολείου έχει μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας.

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια