Ρέθυμνο

Διοικητικά πρόστιμα για πυρκαγιές από την Πυροσβεστική στο Ρέθυμνο

Η πλειοψηφία των πυρκαγιών οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια

Εάν εξετάσει κάποιος τα αριθμητικά στοιχεία των προκληθέντων πυρκαγιών στη χώρα θα διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια. Εργασίες σε χωράφια, φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών, ελεύθερο κάμπιγκ , υπαίθριες ψησταριές , ακαθάριστα οικόπεδα ή χωράφια , ασυντήρητα δίκτυα ρεύματος, καύση σκουπιδιών , λαθροθηρία αποτελούν συχνά τις αιτίες πρόκλησης φωτιάς.

Σε μια προσπάθεια να συνετίσουν ασυνείδητους ή αμελείς πολίτες οι πυροσβέστες επιβάλλουν πλέον διοικητικά πρόστιμα όταν εντοπίζουν ανάλογα περιστατικά. Ήδη βεβαιώθηκαν την εβδομάδα που διανύουμε δύο διοικητικά πρόστιμα ύψους 400 και 300 ευρώ για κάψιμο υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Για όσους παραβαίνουν τις πυροσβεστικές διατάξεις για την απαγόρευση φωτιάς και των ελλείψεων μέτρων πυρασφάλειας σε επιχειρήσεις ,διοικητικά πρόστιμα αξίας από 200 έως και 5.000 ευρώ επιβάλλουν πλέον οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες για την παράβαση των Πυροσβεστικών Διατάξεων, σύμφωνα με την 19/2020 Π.Δ., ανάλογα με το είδος και τον αριθμό των παραβάσεων, αλλά και τον βαθμό επικινδυνότητας κάθε ημέρας. Όσο αυξάνει ο δείκτης επικινδυνότητας, πολλαπλασιάζεται και το ύψος του προστίμου.

Η Πυροσβεστική έχει πλέον δικαίωμα να επιβάλλει άμεσα πρόστιμα σε όλους τους παραβάτες και όσοι από τους συμπολίτες μας δεν κατανοούν πόσο επικίνδυνες είναι τέτοιες ενέργειες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτά.

Η Διοίκηση γνωρίζει τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις των πολιτών, των επιχειρηματιών και των αγροτοκτηνοτρόφων ,ειδικά μετά την πανδημία COVID, αλλά τους ισχύοντες Νόμους και Διατάξεις υποχρεούται να εφαρμόσει.

Παρακαλούμε όπως οι κάτοικοι, οι φορείς, οι επιχειρηματίες και επισκέπτες του Ρεθύμνου ενημερωθούν αναλυτικότερα μέσω διαδικτύου για την 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια