Ενώπιον του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου ο 47χρονος ιερέας - αρνητής της μάσκας

Ρέθυμνο
Ενώπιον του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου ο 47χρονος ιερέας - αρνητής της μάσκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ιερέας θα λογοδοτήσει για τη στάση του απέναντι στην Εκκλησία της Κρήτης και στον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του neakriti.gr, που έλεγαν ότι μετά την ολοκλήρωση του ποινικού μέρους της υπόθεσης και μετά την ποινή (εννέα μήνες κάθειρξη με τριετή αναστολή) που επιβλήθη στον 47χρονο ιερέα, αρνητή της μάσκας στο Ρέθυμνο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο.  

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες απεστάλη στην Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου έγγραφο από τον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, στο οποίο αναφέρεται η καταδικαστική απόφαση.  

Επίσης απεστάλη στην Μητρόπολη έγγραφο από τον Τομέα Εκκλησιαστικής Διοίκησης του υπουργείου Παιδείας, όπου ζητείται από την Μητρόπολη να γνωστοποιήσει τις επόμενες ενέργειες της Εκκλησίας.  

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη 1 Οκτωβρίου θα σταλεί κλήτευση στον ιερέα για να λογοδοτήσει για την στάση του και πιο συγκεκριμένα, όχι μόνο επειδή αρνήθηκε να εφαρμόσει τους νόμους του κράτους - καθώς γι’ αυτό κρίθηκε από το δικαστήριο - αλλά επειδή «ξέφυγε» από αποφάσεις εκκλησιαστικών οργάνων.  

Ωστόσο, επειδή καταφέρεται με δημοσιεύματα, καθώς και αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατά του Μητροπολίτη Ρεθύμνου, της Εκκλησίας της Κρήτης, αλλά και κάποιες φορές κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, καλείται να λογοδοτήσει και γι’ αυτό.  

Σημειώνεται επίσης ότι το 2017 σταμάτησε να μνημονεύει στη Θεία Λειτουργία το όνομα του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγενίου, καθώς και της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και ειδικότερα από τον Μάρτιο που έκλεισαν εκκλησίες λόγω covid.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2017 ο ιερέας για όλα όσα ελάμβαναν χώρα έδειξε μετάνοια και ζήτησε συγνώμη από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, η οποία και έγινε αποδεκτή.  

Σήμερα καλείται να περάσει από Επισκοπικό Δικαστήριο, όπου και θα παραπεμφθεί στο Συνοδικό για τη λήψη τελικής απόφασης. Μέχρι τότε ο Μητροπολίτης Ευγένιος μπορεί να τον θέσει σε αργία με ή χωρίς μισθό. 

Ωστόσο λόγω της φύσεως των παραπτωμάτων του, ενδέχεται να παραπεμφθεί κατευθείαν στο Συνοδικό Δικαστήριο, δηλαδή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος ακόμα και της καθαιρέσεώς του.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News