Στους δρόμους οι Χανιώτες κατά του Πομπέο και των βάσεων

Ρέθυμνο
Στους δρόμους οι Χανιώτες κατά του Πομπέο και των βάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με συνθήματα, καθώς και με το κάψιμο της αμερικανικής και της Ισραηλινής σημαίας, δήλωσαν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών κ. Μ. Πομπέο στα Χανιά

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν απόψε πολίτες των Χανίων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μ. Πομπέο στα Χανιά.

Ειδικότερα, στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η ΛΑΕ, το ΝΑΡ, ΚΚΕ Μ-Λ, οργανώσεις, κόμματα και συλλογικότητες, καθώς και πολίτες των Χανίων.

Φωνάζοντας συνθήματα και καίγοντας την αμερικανική σημαία και τη σημαία του Ισραήλ, οι συμμετέχοντες έδειξαν με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους στην επικείμενη αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας και στα αμερικάνικα σχέδια για την ενίσχυση του ρόλου της βάσης.

Πιο αναλυτικά, οι συγκεντρωμένοι που κρατούσαν πλακάτ ζήτησαν το κλείσιμο των ξένων βάσεων στη Σούδα και την απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε στρατιωτικό σύμφωνο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης, «σήμερα διαδηλώνουμε κατά της επίσκεψης Πομπέο στα Χανιά. Διαδηλώνουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Αλέκος Μαρινάκης τόνισε: «Η σημερινή επίσκεψη Πομπέο και τα όσα είπε, κατέδειξαν τους κινδύνους που υπάρχουν στην περιοχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News