«Αντίστροφη μέτρηση» για μια επένδυση 6 εκατ. ευρώ στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
«Αντίστροφη μέτρηση» για μια επένδυση 6 εκατ. ευρώ στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορά την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στην Σκαλέτα

Μια εξαιρετικά μεγάλη επένδυση, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να πάρει «σάρκα και οστά» το επόμενο διάστημα στο Ρέθυμνο, οπότε και θα βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στην Σκαλέτα. 

Το έργο που σχεδίαζαν οι τοπικές αρχές τα τελευταία δέκα χρόνια, αναμένεται να διασυνδέσει το λιμάνι της πόλης με το αλιευτικό της Σκαλέτας, δίδοντας μεταξύ άλλων μεγάλη ώθηση και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, που θα γίνουν στο Ρέθυμνο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για το αλιευτικό καταφύγιο της Σκαλέτας, που εντάχτηκε στο αντίστοιχο πρόγραμμα του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πλέον είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός. 

Αυτό θα συμβεί μόλις πάρει το τελικό «ok» η τροποποιημένη πλέον σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ λιμενικού ταμείου και περιφέρειας Κρήτης, αλλά και μόλις δοθεί το «πράσινο φως» για την έκδοση της οικοδομικής άδειας που αφορά στην κατασκευή του βοηθητικού χώρου 45 τ.μ. στην Σκαλέτα. 

Το αλιευτικό της Σκαλέτας, που συνδυάζει και μια σειρά επιμέρους συνοδών έργων, θα μπορεί να υποδεχθεί και άλλα σκάφη, τουριστικά και μη, ενώ ο σχεδιασμός του είναι για να εξυπηρετεί 70 συνολικά σκάφη. Το έργο θα περιλαμβάνει την προμήθεια γερανού ανέλκυσης και καθέλκυσης, φορητό οικίσκο με μέσα αντιρύπανσης, ενώ θα κατασκευαστούν προσήνεμος μόλος 118 μέτρων, με τεχνητούς και φυσικούς ογκόλιθους, υπήνεμος μόλος 170 μέτρων, κρηπιδώματα, ράμπα για ανέλκυση και καθέλκυση, υποδομές για ΑμεΑ, δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, επέκταση της υφιστάμενης οδού πρόσβασης, ένα κτήριο 45 τ.μ. για βοηθητικές χρήσεις και ένα  αντλιοστάσιο.

Το έργο αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στην τοπική οικονομία ειδικότερα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ενώ κατά την διάρκεια της εκτέλεσής του, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Θυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη και το χρονοδιάγραμμά του αναφέρει το ότι το έργο θα παραδοθεί σε τέσσερα χρόνια από την ημέρα που θα ξεκινήσει. 

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News