Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Σιωπηλή διαμαρτυρία γιατρών - Κίνδυνος να «κλείσουν» κρεβάτια στη ΜΕΘ

Για την υποστελέχωση της κλινικής covid και αποκλεισμό της ΜΕΘ από την σύσταση νέων οργανικών θέσεων

Η υποστελέχωση των μεγάλων νοσοκομείων αναφοράς, αλλά και των περιφερειακών, που εν μέσω πανδημίας εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ένα βήμα πριν από την κατάρρευση, οδήγησε την Πέμπτη τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στο Ρέθυμνο οι γιατροί του νοσοκομείου προχώρησαν σε σιωπηλή  παράσταση διαμαρτυρίας, με την υποστελέχωση της κλινικής covid, αλλά και τον αποκλεισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την σύσταση νέων οργανικών θέσεων, καθώς και τη μη προκήρυξη  της μίας τουλάχιστον υπάρχουσας κενής θέσης, να είναι δύο από τα βασικότερα θέματα των διεκδικήσεων τους. 

Με απλά λόγια στην Εντατική του Ρεθύμνου είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμα και να κλείσουν κάποια από τα 7 κρεβάτια που ήδη λειτουργούν, δεδομένου ότι η Μονάδα βρίσκεται σε οριακό σημείο και παραμένει στην «ζωή» χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών. 

Στο Ρέθυμνο πάντως, οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση της υγείας τους στα χέρια τους, λέγοντας πως προμηνύεται δύσκολος χειμώνας με απρόβλεπτες εξελίξεις. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια