ΜΕΘ - Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Αδυνατεί να νοσηλεύσει κρούσματα κορωνοϊού

Ρέθυμνο
ΜΕΘ - Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Αδυνατεί να νοσηλεύσει κρούσματα κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει κρεβάτια και νοσηλευτές, δεν έχει εντατικολόγους

Αδυναμία να νοσηλεύσει οποιοδήποτε κρούσμα κορωνοϊού χρήζει διασωλήνωσης, παρουσιάζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, η οποία μπορεί να διαθέτει δύο επιπλέον κρεβάτια και τους απαραίτητους νοσηλευτές, δεν διαθέτει όμως, επαρκές ιατρικό προσωπικό.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εδώ και καιρό έχουν ζητήσει την πρόσληψη δύο επιπλέον εντατικολόγων, χωρίς ωστόσο η φωνή τους να εισακούγεται, την ίδια ώρα που σε οριακό σημείο λειτουργεί και η κλινική covid του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το «εκρηκτικό κοκτέιλ» κορωνοιού και εποχικής γρίπης τρομάζει κυριολεκτικά τους νοσοκομειακούς γιατρούς στο Ρέθυμνο, καθώς όλες οι κλινικές της «πρώτης γραμμής» παραμένουν υποστελεχωμένες.

Μπορεί στα λόγια όλοι να υποστηρίζουν ότι η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, δύναται να νοσηλεύσει έναν ασθενή με covid -19, στην πράξη όμως αυτό δεν ισχύει και δεν πρόκειται να γίνει όσο δεν ενισχύεται με τουλάχιστον δύο επιπλέον εντατικολόγους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ΜΕΘ του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, δηλαδή δύο επιπλέον κρεβάτια, αλλά και το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό, εκείνο όμως που δεν διαθέτει, είναι γιατρούς.

Ενδεικτικό παράδειγμα της υφιστάμενης κατάστασης είναι η πρόσφατη μεταφορά ασθενούς από την κλινική covid του Ρεθύμνου στην αντίστοιχη του ΠΑΓΝΗ, καθώς ήταν ανοικτό το ενδεχόμενο το εν λόγω κρούσμα να έχρηζε διασωλήνωσης. Κάτι το οποίο στο Ρέθυμνο δεν θα μπορούσε να γίνει.

Στην κόψη του ξυραφιού όμως, βρίσκεται και ο παθολογικός τομέας και σχεδόν στην ίδια μοίρα και η πνευμονολογική κλινική, γιατροί των οποίων αδυνατούν πλέον να εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κλινικής covid.

Και την ώρα που ο κορωνοιός παραμένει σε έξαρση στην χώρα μας, η επιστημονική κοινότητα θα κληθεί οσονούπω να αντιμετωπίσει και τα περιστατικά από την εποχική γρίπη. Το «εκρηκτικό» αυτό «κοκτέιλ» τρομάζει ήδη τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Ρεθύμνου.

Μέχρι στιγμής πάντως και χάρη στην εμβαλωματική λύση που βρέθηκε με μετακινήσεις αναισθησιολόγων από νοσοκομεία των όμορων νομών, καταβάλλεται προσπάθεια να γίνουν κάποια τακτικά χειρουργεία που λιμνάζουν εδώ και 6 μήνες.

Ο Γιάννης Σαριδάκης ωστόσο, μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ TV» εμφανίστηκε ενοχλημένος από την στάση που τήρησε ο κυβερνητικός βουλευτής, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα σε σύσκεψη για τις ελλείψεις στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο, στην οποία όμως ουδέποτε κλήθηκαν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News