Ρέθυμνο

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μεταφέρθηκαν αλλού ασθενείς για να χειρουργηθούν – Πως θα λυθεί το θέμα

Αδύνατες οι επεμβάσεις, από απλή καισαρική έως ένα κάταγμα

Ώρα μηδέν και πάλι για το νοσοκομείο Ρεθύμνου εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων που έχει ως συνέπεια την απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών, την ώρα που οι γιατροί εξακολουθούν να δίνουν καθημερινά την δική τους μάχη για μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.  

Πριν από ημέρες μάλιστα σήμανε συναγερμός στο ίδρυμα όταν έγινε γνωστό πως οι ασθενείς που έπρεπε να χειρουργηθούν -από μία απλή καισαρική έως ένα κάταγμα- θα έπρεπε να διακομιστούν στα νοσοκομεία των Χανίων και του Ηρακλείου. 

Αυτό θορύβησε ιδιαίτερα την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με την Λένα Μπορμπουδάκη να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη και να αποφασίζει πως τελικά όλα τα χειρουργεία θα γίνονται κανονικά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Για να επιτευχθεί αυτό, επρόκειτο να αποσπαστούν στο Ρέθυμνο τουλάχιστον δύο αναισθησιολόγοι, ένας από το ΠΑΓΝΗ και ένας από το νοσοκομείο Χανίων. Το χρονοδιάγραμμα έλεγε ότι αυτό θα γινόταν από τις 24 Αυγούστου, όμως μέχρι και σήμερα, καμία απόσπαση δεν έχει γίνει.  

Μέχρι στιγμής και για να μην παραμένει ακάλυπτος από αναισθησιολόγους ένας ολόκληρος νομός, έρχεται μία «δανεική» αναισθησιολόγος από το ΠΑΓΝΗ για να βοηθήσει τους δύο ρεθυμνιώτες συναδέλφους της, ενώ έχουν επίσης επιστρατευθεί και δύο ακόμα ιδιώτες γιατροί από Ηράκλειο και Χανιά, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με μπλοκάκι. 

Από 1η Σεπτεμβρίου αποσπάσεις 

Στα σχέδια της 7ης ΥΠΕ είναι από την 1η Σεπτεμβρίου να γίνουν οι περίφημες αποσπάσεις αναισθησιολόγων από νοσοκομεία των όμορων νομών, παρά το ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ενδεχομένως να μην πρόκειται τελικά για αποσπάσεις, αλλά για μετακινήσεις γιατρών. Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που η τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη δύο αναισθησιολόγων απέβη άγονη.  

Το προκλητικό στην υπόθεση της υποστελέχωσης του Ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, είναι ότι κατά την τελευταία επίσκεψη του υπουργού Υγείας στις 4 Ιουλίου, είχε μιλήσει για ειδικές ρυθμίσεις που θα έκανε ώστε να στηριχθεί το ίδρυμα. Όμως, από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία απολύτως ρύθμιση. 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τακτικά χειρουργεία έχουν να γίνουν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου το τελευταίο εξάμηνο, με τους ασθενείς όμως να χειρουργούνται τελικά στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο. Ενώ σε ότι αφορά στα έκτακτα καθημερινά οι γιατροί καρδιοχτυπούν για να μην συνπέσουν δύο έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα, την στιγμή που λειτουργεί ένα μόνο χειρουργικό τραπέζι. 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια