Εκδηλώσεις για τον «Σεβασμό στις ανθρώπινες σχέσεις»

Ρέθυμνο
Εκδηλώσεις για τον «Σεβασμό στις ανθρώπινες σχέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου

Την Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας, γιορτάζει το Ρέθυμνο μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας, την Παρασκευή 4 Αυγούστου μέσα από εκδηλώσεις, εντάσσοντας έτσι τη χώρα για 2η συνεχόμενη χρονιά στον Παγκόσμιο χάρτη του WAS.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το φετινό θέμα, όπως προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό, αφορά την ερωτική ευχαρίστηση στην εποχή της πανδημίας COVID 19.

"Στο Ρέθυμνο, η ομάδα του Φρίξου – Α.ΞΕ.Π.Τ (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα), σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνης, τη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνης, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας και με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, του ΙατρικούΣυλλόγου Ρεθύμνου, των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Ν. Ρεθύμνου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ρεθύμνου, συμμετέχει στις φετινές εκδηλώσεις με το κεντρικό μήνυμα:

«Σεβασμός στις ανθρώπινες σχέσεις – ΟΧΙ στην Έμφυλη Βία!»

Μία ανάγκη και μία απαίτηση να ζούμε αρμονικά και με σεβασμό καταδικάζοντας την έμφυλη βία!

Σε όλες τις χώρες, οι συνθήκες εγκλωβισμού, αποστασιοποίησης, απομάκρυνσης και φόβου, αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού, προκάλεσαν εντάσεις και δυσκολίες σε πολλές οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις. 

Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί τρεις δολοφονίες γυναικών κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ τον Απρίλιο – το μήνα της καραντίνας, η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, έλαβε συνολικά 1.769 κλήσεις, τέσσερις φορές περισσότερες από αυτές του προηγούμενου μήνα.

Οι πιο πολλές από αυτές τις κλήσεις για βοήθεια αφορούσαν την κακοποίηση γυναικών αλλά κι ένα 10% καταγγελίες βίαιων περιστατικών σε παιδιά.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 είναι οι εξής:

  • Στις 8.30μμ με 10.30μμ

Στο χώρο έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου θα γίνει βιντεοπροβολή

– αφιέρωμα με τίτλο: «Σεβασμός στις ανθρώπινες σχέσεις – ΟΧΙ στην Έμφυλη Βία!» σε συνεργασία με το «Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας»

H ομάδα του Φρίξου-Α.ΞΕ.Π.Τ ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν για την οργάνωση της εκδήλωσης"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News