Σουζάν Ίτον: Τον Οκτώβριο η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία - Που θα γίνει το δικαστήριο

Χανιά
Σουζάν Ίτον: Τον Οκτώβριο η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία - Που θα γίνει το δικαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα δικαστεί ο 28χρονος Χανιώτης, πατέρας δυο μικρών παιδιών για δύο κακουργήματα: για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη δίκη του 28χρονου άνδρα που κατηγορείται για το βιασμό και τη δολοφονία της 60χρονης Σουζάν Ίτον, η οποία βρισκόταν στην Κρήτη για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο Βιολογίας, στο Κολυμπάρι Χανίων, στις αρχές Ιουλίου του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" και του neakriti.gr, η πολύκροτη δίκη προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης στις 13 Οκτωβρίου 2020 (ημέρα Τρίτη).

Που θα διεξαχθεί η δίκη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δίκη θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Ο 28χρονος Χανιώτης, πατέρας δυο μικρών παιδιών, θα δικαστεί για δύο κακουργήματα: για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό.

Το πτώμα της 60χρονης Αμερικανίδας επιστήμονα είχε εντοπιστεί στις 9 Ιουλίου του 2019 μέσα σε γερμανικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου, κοντά στο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά.

Η αδικοχαμένη Σουζάν Ίτον είχε μεταβεί στη χώρα μας από τη Δρέσδη της Γερμανίας, όπου διέμενε μόνιμα, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Στις 2 Ιουλίου του 2019 έφυγε από τις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ για να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή, χωρίς να επιστρέψει ποτέ... 

Μετά από μέρες αγωνιώδους αναζήτησης, το πτώμα της εντοπίστηκε τυχαία από ντόπιους περιπατητές.Ο 28χρονος κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 15 Ιουλίου του 2019 και παραμένει προσωρινά κρατούμενος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News