Ρέθυμνο

Γάμος με 1.000 καλεσμένους στην Κρήτη - Σκληρές καταγγελίες αστυνομικών

Για τραγελαφικές καταστάσεις κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνης

Σε από κοινού καταγγελία προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προχώρησε η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνης αναφορικά με τους ελέγχους σε γάμους στην εποχή του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία, το περασμένο Σάββατο οι αστυνομικοί μετέβησαν στο δημοτικό διαμέρισμα Κουρνά για γάμο που είχαν προσκληθεί 1.000 άτομα! Ξέρετε τι έγινε; Στον χώρο του γάμου οι αστυνομικοί άφησαν 50 άτομα που επιτρέπεται για να πλησιάσουν και οι υπόλοιποι καλεσμένοι έστηναν μικρά γλέντια λίγο πιο μακριά, όπου χόρευαν, διασκέδαζαν και έτρωγαν φαγητά που τους πήγαιναν από τον γάμο! Η καταγγελία των αστυνομικών δεν αναφέρεται μόνο στις τραγελαφικές καταστάσεις στον γάμο οικείου γνωστού καλλιτέχνη, αλλά και σε καταγγελία στο εσωτερικό της Αστυνομίας, λέγοντας ότι υπήρξε ανοχή μέσα από την ΕΛ.ΑΣ.


Η καταγγελία είναι σοβαρότατη βεβαίως και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δυστυχώς το Σάββατο 22/08/2020 ενημερωθήκαμε ότι δυνάμεις των υπηρεσιών ΟΠΚΕ Ρεθύμνου, ΤΑΕ Ρεθύμνου και ΤΑΕ Μυλοποτάμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης κλήθηκαν να μεταβούν στο δημοτικό διαμέρισμα Κουρνάς του Δήμου Αποκορώνου, Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να ενισχύσουν τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις, είχαν δε κληθεί και συνάδελφοι από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου. Οι συνάδελφοι που μετέβησαν εκεί διαπίστωσαν ότι είχε προγραμματιστεί να γίνει στον χώρο του εκπολιτιστικού συλλόγου γάμος (οικείου γνωστού καλλιτέχνη), όπου είχαν κληθεί πάνω από 1.000 άτομα. Οι εντολές που δόθηκαν στους συναδέλφους ήταν να ελέγχουν και να μετρούν πόσα άτομα θα εισέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης και, αφού συμπληρώθηκε ο αριθμός των 50 ατόμων, άλλους τους απέτρεπαν να πλησιάσουν τον χώρο, κάποιοι δε αρνούνταν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των συναδέλφων και δεν αποχώρησαν, με αποτέλεσμα να στηθεί ένα ακόμα “γλέντι” άνω των 100 ατόμων έξω από τον χώρο της εκδήλωσης, όπου χόρευαν και διασκέδαζαν με τη μουσική και το φαγητό που τους πρόσφεραν οι οργανωτές της εκδήλωσης.


Οι συνάδελφοι έλαβαν εντολή αποχώρησης στις 01:30 π.μ., ενώ το γλέντι συνεχιζόταν, παρόλο που είχε παρέλθει η 12:00 τα μεσάνυχτα, ενώ, σύμφωνα με συζητήσεις και δημοσιεύματα, το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις 5 π.μ.», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η καταγγελία των αστυνομικών, που ουσιαστικά δείχνει ότι και οι ίδιοι εμφανίζονται ανίσχυροι μπροστά σε όλο αυτό.

Ανοχή... “μέσα” από την ΕΛ.ΑΣ.;

Στην ίδια ανακοίνωση οι αστυνομικοί θέτουν ερωτήματα για τις δυνάμεις που αποψιλώθηκαν, αλλά και για ανοχή της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάνοντας λόγο ακόμη και για παραβίαση της αμεροληψίας των αστυνομικών. Ειδικότερα σημειώνουν: «Επειδή η ως άνω διαμορφωθείσα κατάσταση μάς προσβάλλει τόσο ως επαγγελματίες, όσο και ως προσωπικότητες, ασκείται δε ήδη σε συζητήσεις πολιτών έντονη κριτική κατά της Αστυνομίας εν γένει και τον ρόλο της σε εκείνη την εκδήλωση, θα πρέπει άμεσα να απαντηθούν εύλογα ερωτήματά μας:


α) Με ποια εντολή και για ποιο λόγο αποψιλώθηκαν οι ειδικές υπηρεσίες του νομού μας και, αντί οι συνάδελφοι να διαθέτουν τις υπηρεσίες τους προς αποτροπή ή καταστολή των εγκλημάτων στην εδαφική τους περιφέρεια, μεταφέρθηκαν σε άλλη περιφέρεια για να έχουν το ρόλο “ταξιθέτη-παρκαδόρου” και εντέλει θεατή παραβάσεων της νομοθεσίας;
β) Είναι μέσα στα καθήκοντα του αστυνομικού προσωπικού να παρέχει τις ανωτέρω αναφερόμενες υπηρεσίες;
γ) Τελικά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και η επιστήμη για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού ισχύουν για όλους ή μόνο για κάποιους;
δ) Γιατί ενώ όλες οι εκδηλώσεις με καλεσμένους άνω των 50 ατόμων ακυρώνονται ή αν διενεργηθούν επιβάλλονται πρόστιμα και στη συγκριμένη περίπτωση έλαβαν χώρα τα ανωτέρω, τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλη την κοινωνία και ασκείται ήδη έντονη κριτική για τη στάση της Αστυνομίας; Από ποιους αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη κοινωνική εκδήλωση μη τηρώντας τα ισχύοντα από τους νόμους; Και γιατί η Ελληνική Αστυνομία επέδειξε τέτοια ανοχή;
ε) Γιατί παραβιάστηκε η βασική αρχή της αμεροληψίας των αστυνομικών οργάνων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους; Το ειδικότερο περιεχόμενο της αρχής αυτής συναρτάται µε την ανεξάρτητη από επιρροές και την απροκατάληπτη κρίση και δράση των αστυνομικών οργάνων. Άμεσα συνυφασμένη εξάλλου µε την έννοια της δικαιοσύνης, η αμεροληψία δεν απαιτείται μόνον να υπάρχει, αλλά και να καθίσταται, ανά πάσα στιγμή, εμφανές ότι υπάρχει, ενώ δε θα πρέπει τα αστυνομικά όργανα να ασκούν τα καθήκοντά τους µε τρόπο που αφήνει υπόνοιες μεροληψίας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια