default-image

Αιτήσεις για αποζημιώσεις αλιέων

Ρέθυμνο
Αιτήσεις για αποζημιώσεις αλιέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική καταχώρηση της αίτησης

Σε ενημέρωση των πλοιοκτητών επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών σχετικά με την λήξη της προθεσμίας ηλεκτρονικής καταχώρησης της αίτησης για την χορήγηση ενίσχυσης, προχώρησε το τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, υπενθυμίζει στους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ότι η προθεσμία για ηλεκτρονική καταχώρηση της αίτησης για χορήγηση ενίσχυσης (de minimis) εξ αιτίας μείωσης των δραστηριοτήτων τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κατά το έτος 2020 λήγει στις 28 Αυγούστου 2020.

Ακόμη ενημερώνει τους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ,σύμφωνα με την ΥΑ 5632/2015(ΦΕΚ 2151/Β/2015) που αφορά τους όρους και προϋποθέσεις άσκησης αλιείας των άκρως μεταναστευτικών ειδών ,κόκκινου τόνου, μακρύπτερου τόνου και ξιφία και την ΥΑ 4023/2014(ΦΕΚ 1307/Β/2014) που αφορά Β τους όρους και προϋποθέσεις για την έγκριση αδειών αλίευσης σε αλιευτικά σκάφη ,ότι:

-Η προθεσμία της κατάθεσης αιτήσεων για χορήγηση άδειας αλίευσης κόκκινου τόνου για το έτος 2021 λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου 2020. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, υποβάλλονται στο Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης,.

-Η προθεσμία της κατάθεσης αιτήσεων για χορήγηση άδειας αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόνου για το έτος 2021 λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2020.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης της αλιευτικής Δραστηριότητας (ΟΣΠΑ),είτε από τον πλοιοκτήτη είτε από αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος Αλιείας της ΔΑΟΚ Ρεθύμνου μετά από εξουσιοδότηση του πλοιοκτήτη.

-Για την χορήγηση νέας άδειας άσκησης αλιείας στα διεθνή ύδατα, η αίτηση θα πρέπει να υποβάλλεται ένα μήνα , πριν λήξει η προηγούμενη άδεια. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης της αλιευτικής Δραστηριότητας (ΟΣΠΑ),είτε από τον πλοιοκτήτη είτε από αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος Αλιείας της ΔΑΟΚ Ρεθύμνου μετά από εξουσιοδότηση του πλοιοκτήτη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται, όσον αφορά τους όρους ,τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση, στο τηλέφωνο 2831343813».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News