Άγιος Παύλος: Γνωρίστε τους εντυπωσιακούς αμμόλοφους της Κρήτης!

Ρέθυμνο
Άγιος Παύλος: Γνωρίστε τους εντυπωσιακούς αμμόλοφους της Κρήτης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δροσιστείτε στα πεντακάθαρα νερά του νότιου Κρητικού Πελάγους

Στους πανέμορφους αμμόλοφους του Αγίου Παύλου μας ξεναγεί το ntelogo.com, την παραλία που απέχει περίπου 60 χλμ από το Ρέθυμνο και στην οποία φτάνει εύκολα κανείς μέσα από ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Όπως περιγράφει ο Κωστής Παπαχρήστος: ουσιαστικά ο Άγιος Παύλος είναι ένας πολύ μικρός οικισμός πάνω σε έναν όμορφο, γραφικό κολπίσκο. Κοντά στην παραλία βρίσκονται κάποιες μικρές ξενοδοχειακές μονάδες με ταβερνάκια κι ακριβώς πάνω στην παραλία ένα πανέμορφο καφέ με επιλογές και για φαγητό.

Δυτικά του μικρού οικισμού βρίσκονται οι διάσημοι αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου. Γνωστοί και ως Αλατσογκρεμνοί. Πρόκειται για μια άκρως εντυπωσιακή εικόνα που δεν συναντάς αλλού στην Κρήτη. Πανύψηλοι αμμόλοφοι που καταλήγουν σε κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς που αξίζει να δει κάποιος. Οι θαρραλέοι οπλιστείτε με κουράγιο και κατεβείτε τους αμμόλοφους για να δροσιστείτε στα πεντακάθαρα νερά του νότιου Κρητικού Πελάγους (παλιά Λιβυκό). Το κατέβασμα είναι εύκολο, το πολύ πολύ να πάτε τσουλώντας. Το ανέβασμα όμως θα σας ταλαιπωρήσει, το λέω για να μην με βρίζετε μετά. Κάποιοι κατασκηνώνουν εδώ και κάποιοι κάνουν γυμνισμό, δίχως να ενοχλείται κανείς. Προσπαθήστε να είστε στην περιοχή το απόγευμα, την ώρα που ο ήλιος δύει και χρωματίζει χρυσούς τους αμμώδεις όγκους. Μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από άλλο κόσμο και σίγουρα θα σας γοητεύσει.

Μεταξύ του οικισμού του Αγίου Παύλου και των Αμμόλοφων συναντάμε την περιοχή Αποπλύστρα. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα για να δείτε τους μοναδικούς σχηματισμούς των βράχων της περιοχής. Από την παραλία του Αγίου Παύλου ανεβαίνετε μια ξύλινη σκάλα και βρίσκεστε μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα. Βράχοι που τους έχει σμιλεύσει το αλμυρό νερό, σε διάφορα σχήματα και υπέροχους χρωματισμούς.

Αυτό που μου έμεινε από αυτή την εξόρμηση; Είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, ένα μαγικό μέρος που θα σε χαλαρώσει απίστευτα. Ο Άγιος Παύλος είναι ένα ησυχαστήριο και νομίζω πως θα περιμένω πώς και πώς την επίσκεψη εκεί κάθε καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στην περιοχή διοργανώνονται σεμινάρια γιόγκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News