Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωράει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωράει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγέλλει το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις τοποθετήσεις- μετακινήσεις των καθηγητών

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου προχωράει σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 10 Αυγούστου και ώρα 11:00π.μ., στην ΔΔΕ Ρεθύμνου, καταγγέλλοντας  το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, που ζητάει να γίνουν τώρα οι τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ασφυκτικές ημερομηνίες και σε πλήρη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας , το Υπουργείο με εγκύκλιο  102027/ΓΔ5 -30/7/2020, ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν και να ολοκληρώσουν έως της 14/08 τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των εκπ/κών!

Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 10 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου για τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά.

Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποσπάσεων Β΄ φάσης, αποσπάσεων σε φορείς – ΑΕΙ. Δεν υπάρχει η γνώση των αναγκών που θα προκύψουν από την κατάθεση αιτήσεων μακροχρόνιων αδειών όλων των περιπτώσεων (άδειες κύησης, επαπειλούμενες, ανατροφής, μακροχρόνιας ασθενείας κλπ). Επίσης δεν έχει καθοριστεί ο αριθμός των τμημάτων, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και οι μετεγγραφές μαθητών και πως με αυτό τον τρόπο δεν είναι ακόμα καθορισμένος ο αριθμός τους ανά σχολική μονάδα.

Τέλος δεν μπορούν να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και να προχωρήσουν στις αναθέσεις μαθημάτων ώστε να υπάρχει διαφάνεια στα κενά που προκύπτουν . Όλα αυτά το υπουργείο Παιδείας τα γνωρίζει πολύ καλά αλλά σκόπιμα τα παρακάμπτει.

Πρόκειται για διαδικασίες που γίνονται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα ( εγγραφές ,οι μετεγγραφές των μαθητών,  ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν  υπεραριθμίες ή ελλείψεις.

 Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την απαράδεκτη αντί-εκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ.

Απαιτούμε να γίνονται οι συγκεκριμένες διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα, να υπάρχει διαφάνεια στις τοποθετήσεις και τα λειτουργικά κενά, ενέργειες που προϋποθέτουν ανοιχτά σχολεία, συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων για οριστικοποίηση τμημάτων, μαθητών, αναλήψεις υπηρεσίας, ολοκλήρωση εγγραφών – μετεγγραφών, κατανομή μαθημάτων, καθορισμού των υπεραριθμιών και καταγραφή των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί:

  • Τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να απέχουν από την διαδικασία και να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις συναδέλφων καθώς δεν έχουν γίνει συνεδριάσεις συλλόγων, νομιμοποιώντας διαδικασίες που παραβιάζουν την εκπαιδευτική νομοθεσία και θίγουν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.
  • Τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 10/8 στις 11π.μ. στην ΔΔΕ Ρεθύμνου με σκοπό το μπλοκάρισμα των παράτυπων διαδικασιών».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News