Aνώγεια: Μαντινάδα οδύνης για τον Λευτέρη Καλομοίρη

Ρέθυμνο
Aνώγεια: Μαντινάδα οδύνης για τον Λευτέρη Καλομοίρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγενείς του άτυχου μαντιναδολόγου από τα Ανώγεια για τον άδικο θάνατό του

Την πικρία τους για τη βεβήλωση του τάφου του 62χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος είχε πέσει νεκρός στις αρχές Μαΐου σε ένοπλο επεισόδιο, κατά το οποίο σκοτώθηκε και ο 30χρονος συγχωριανός του, Γιώργος Ξυλούρης, εξέφρασαν τα προηγούμενα 24ωρα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συγγενείς του Ανωγειανού μαντιναδολόγου-καλλιτέχνη.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί στο Περαχώρι Ανωγείων, με δύο οικογένειες του ιστορικού κεφαλοχωριού του Ψηλορείτη να βυθίζονται σε ανείπωτο πένθος. Στα μέσα του περασμένου Ιούνη, ωστόσο, άγνωστοι είχαν βεβηλώσει τον τάφο του 62χρονου μαντιναδολόγου. Σύμφωνα με το neakriti.gr, άγνωστοι είχαν σπάσει τη μαρμάρινη πλάκα όπου ήταν γραμμένες μαντινάδες, αλλά και το τζάμι στο εικονοστάσι του τάφου του 62χρονου.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το αιματηρό περιστατικό, κατά το οποίο βρήκαν τραγικό τέλος δύο Ανωγειανοί και περίπου ενάμιση μήνα μετά τη βεβήλωση του τάφου του μαντιναδολόγου, συγγενείς του τελευταίου προέβησαν στην ακόλουθη ανάρτηση σε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Στα Ανώγεια του πολιτισμού

και στσ’ ανθρωπιάς το ζάλο,

εκειά αδικοσκοτώσανε

τον άντρα τον μεγάλο...

Ο Λευτέρης Καλομοίρης δίδαξε πολιτισμό και ανθρωπιά σε όλη την πορεία της ζωής του. Ακόμα και την ώρα που του στέρησαν τη ζωή κατάφερε να φύγει με αυτόν τον περήφανο τρόπο και να τον αποκαλούν “μάρτυρα”. Αλλά ο πολιτισμός που είδε αυτός ο άνθρωπος ήταν να μην αναγνωριστεί η προσφορά του στον τόπο του, να τον κάνουν να υποφέρει όσο ήταν εν ζωή, να τον αδικοσκοτώσουν έξω από την πόρτα του σπιτιού του και το αποκορύφωμα να βεβηλώσουν τον τάφο του. Μάλλον αυτό πρέπει να εννοούν μερικοί πολιτισμό και ανθρωπιά των Ανωγείων.

Η ποιότητα του ανθρώπου δεν εξαρτάται ούτε από την οικονομική του κατάσταση, ούτε από το επώνυμο που φέρει, αλλά ούτε και από τον τόπο καταγωγής του».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη στη θέα του νεκρού πατέρα του.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι εκκρεμούν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με το ποιος πυροβόλησε τον 63χρονο Ανωγειανό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News