Ρέθυμνο

Ποια κέντρα ΚΔΑΠ λειτουργούν στο Ρέθυμνο

Δείτε αναλυτικά πληροφορίες

Σε ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης με άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, προχωράει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα αφορά δέκα χώρους δημιουργικής απασχόλησης στους οποίους μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε, ενημερώνει τους πολίτες ότι λειτουργούν αδειοδοτημένα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στα οποία μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, είναι χώροι δημιουργικής απασχόλησης, για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Προσφέρουν δημιουργικές δραστηριότητες είτε ατομικές είτε ομαδικές που συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, τα βοηθούν να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους, να εξελίσσουν τα ταλέντα τους και τις δεξιότητές τους. Παράλληλα, αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες τους με διάφορους τρόπους έκφρασης μέσω των γνώσεων που τους παρέχονται, καθώς και μέσω της αισθητικής αγωγής και των εναλλακτικών τρόπων ψυχαγωγίας.

Επιπλέον, ο σκοπός της ύπαρξης τους αναφέρεται και στην στήριξη των γονέων, που εργάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και τις απογευματινές ώρες του χειμώνα.

Σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, τα παιδιά  δύναται να έρθουν σε επαφή με πτυχιούχους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί να είναι των παρακάτω ειδικοτήτων: Καθηγητές εικαστικών, Θεατρολόγοι, Μουσικοί, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Καθηγητές Χορού, Μουσικοπαιδαγωγοί, Γυμναστές, Εκπαιδευτές ρομποτικής κ.α.

Το κλειδί όμως για την επιτυχή εφαρμογή των παραπάνω στοιχείων είναι τα εν λόγω Κέντρα να διαθέτουν Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας από την Υπηρεσία μας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας γύρω από την λειτουργία τους.

Το θεσμικό πλαίσιο εξασφαλίζει την ασφαλή παραμονή των παιδιών, αφού απαιτεί συγκεκριμένες διατάξεις ασφαλείας ανάλογες με την ηλικία αυτών, την ύπαρξη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού το οποίο διαθέτει πιστοποιητικό υγείας, καθώς και όλες τις απαραίτητες υποδομές και συνθήκες όπως πυρασφάλεια του χώρου, άθραυστες τζαμαρίες πιστοποιημένα παιχνίδια από επίσημους φορείς, υγιεινή και ασφάλεια του χώρου και άλλες συναφείς διατάξεις.

Όπως προκύπτει είναι απαραίτητο οι γονείς να γνωρίζουν ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, που πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους, διαθέτουν Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας, έτσι ώστε να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή και ποιοτική φιλοξενία αυτών.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που αυτή τη στιγμή έχουν άδεια στην χωρική έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης είναι τα ακόλουθα:

  • Δεντρόσπιτο, Εμμ. Πορταλίου 21, Ρέθυμνο
  • Μαγικό Δάσος, Κουρμούλη 137, Ρέθυμνο
  • Παιδικό Κολέγιο, Δωδεκανήσου & Παπαδογιωργάκη, Ρέθυμνο
  • Παιδικός Κόσμος, Πλατεία Μικρασιατών, Ρέθυμνο
  • Παιχνιδαγωγείο, Κολοκοτρώνη 3, Ρέθυμνο
  • Παλμός, Κριάρη 52, Ρέθυμνο
  • Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου
  • Παραμυθένια απασχόληση, Βάρναλης & Μελπομένης, Ρέθυμνο
  • Joy-Toy, Βιολί Χαράκι
  • Rithymna Hotel- Παιδικός κόσμος, Αδελιανός Κάμπος, ξενοδοχείο Rithymna.

Τέλος, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι, πολλές από τις παραπάνω δομές συνεργάζονται με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Επομένως, κάποιες από αυτές έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν παιδιά εντελώς δωρεάν αρκεί οι γονείς να επιδιώξουν στην συμμετοχή τους ως ωφελούμενοι στο voucher του ΕΣΠΑ προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια