Ρέθυμνο

«Ντου» για παράνομο κάμπινγκ και κάνναβη στον Πρέβελη

Χειροπέδες σε 11 άτομα από αστυνομικούς

Θέλησαν να κατασκηνώσουν στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου και να απολαύσουν τη φύση, αλλά τους βγήκε «ξινό». Ο λόγος για 11 άτομα (6 ‘Ελληνες και 5 αλλοδαπές) που συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και παράνομης κατασκήνωσης την Παρασκευή στο Ρέθυμνο.

Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, έγινε σε περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένες ως περιοχές, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα εκτός από τα 11 άτομα που συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης και μικροποσότητα κάνναβης. Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας, την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών και την πρόληψη πυρκαγιών ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια