Ρέθυμνο

Βραβείο στο Δήμο Ρεθύμνου για τη βιώσιμη μετακίνηση

Το Ρέθυμνο 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ανάμεσα σε 3.136 ευρωπαϊκές πόλεις

Στην τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην Εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019», με το Ρέθυμνο να έχει την 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων ανάμεσα σε 3.136 ευρωπαϊκές πόλεις, θα παραστεί ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Χ. Μαρινάκης .

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Περιβάλλοντος «..στην ειδική αυτή τελετή, θα επιβραβευτούν οι Δήμοι, οι οποίοι με δημιουργικότητα και δέσμευση συμμετέχουν σε μια ευρωπαϊκή εκστρατεία που στοχεύει στην αλλαγή νοοτροπίας των ευρωπαίων πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων τρόπων μετακίνησης…».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην Αθήνα θα μεταβεί την προσεχή Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Χ. Μαρινάκης, προκειμένου να παραστεί στην τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην Εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019», την οποία συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πράσινο Ταμείο και η Επιτροπή Ολυμπίων Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κου Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και μεγάλου αριθμού στελεχών της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Περιβάλλοντος «..στην ειδική αυτή τελετή, θα επιβραβευτούν οι Δήμοι, οι οποίοι με δημιουργικότητα και δέσμευση συμμετέχουν σε μια ευρωπαϊκή εκστρατεία που στοχεύει στην αλλαγή νοοτροπίας των ευρωπαίων πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων τρόπων μετακίνησης…»

Η βράβευση των ελληνικών πόλεων βασίζεται στην επιτυχημένη κατάταξη των ελληνικών συμμετοχών, από την ευρωπαϊκή επιτροπή, της «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019», στην οποία ως γνωστόν, το Ρέθυμνο κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ανάμεσα σε 3.136 ευρωπαϊκές πόλεις που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ρεθύμνου έχει προγραμματισμένη συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκη Μιχ., για την προώθηση θεμάτων του Δήμου Ρεθύμνου.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Ρ κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια