Ρέθυμνο

Θεοχάρης από Ρέθυμνο: «Τα μέτρα θα καλύψουν άπαντες»

Στο Ρέθυμνο συνεχίζει την περιοδεία του ο Υπουργός Τουρισμού - Αποδοκιμασίες κατά την άφιξή του στο Δημαρχείο

Με… αποδοκιμασίες «υποδέχτηκαν» τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη στο Ρέθυμνο.

Ο Υπουργός έφτασε στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της επίσκεψής του στην Κρήτη.

Εκεί, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης, κ. Γιώργο Μαρινάκη και έπειτα επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, ενώ θα συναντηθεί και με τοπικούς τουριστικούς φορείς στην Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Όπως ζήτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Γιακουμάκης, από τον Υπουργό είναι να στηρίξει το σύνολο των επιχειρήσεων.

Πανό και αποδοκιμασίες

Πάντως, κατά την άφιξή του στο Δημαρχείο, ήταν συγκεντρωμένη ομάδα ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία αποδοκίμασε τον Υπουργό, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργηθούν περαιτέρω εντάσεις.

Σημειώνεται ότι τον κ. Θεοχάρη συνόδευε ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, ανέφερε στον Υπουργό πως αν στηριχθεί ο τουρισμός, θα αυξηθούν και τα έσοδα ολόκληρου του Δήμου.

Τι είπε για τον τουρισμό

Ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε από το Ρέθυμνο ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή, τουριστικά, προορισμό.

Ο Υπουργός τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι «ηρεμία», ενώ αναφορικά με τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο κ. Θεοχάρης επικαλέστηκε τα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό, που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας πως «θα καλυφθούν όλοι».

Ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στο εσωτερικό του Δημαρχείου. 

Αναφορά στο στοίχημα που κέρδισε η χώρα να ανοίξει τα σύνορα της, έκανε ο υπουργός Τουρισμού από το Ρέθυμνο «αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα που θέλουμε να μετατραπεί σε αποτελεσματικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Δεν είναι η χρονιά των αριθμών, αλλά η χρονιά της ποιότητας. Αυτό σημαίνει ασφάλεια και προσοχή», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό, ο ελληνικός τουρισμός, όμως, θα κερδίσει το στοίχημα.

Ο κ. Θεοχάρης ωστόσο καθησύχασε τους Κρητικούς, «η κυβέρνηση έχει σχέδιο. Ας μην υπάρχει ανησυχία», τόνισε, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μέτρα στήριξης και αφορούν και στους εποχικά εργαζόμενους».

Τέλος ανέφερε πως: «Όλοι έχουν αγωνία. Το προηγούμενο διάστημα συνιστούσα υπομονή, τώρα συνιστώ ηρεμία να δουν τα μέτρα στήριξης και μέσα από αυτά θα διορθωθούν και οι δυσκολίες που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες και πιο ουσιαστική στήριξη και γενναία».

Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο κ. Θεοχάρης αναφέροντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να κάνει κριτική, να κάνει αυτοκριτική», ενώ επίσης επεσήμανε ότι «Δεν επικρατεί κανένα μπάχαλο στον ελληνικό τουρισμό. Υπάρχει ασφάλεια και άνοιγμα. Είμαστε στην πρωτοπορία, έναντι άλλων τουριστικών χωρών», τονίζοντας: «Θα τα καταφέρουμε».

Αναφερόμενος στο θέμα με την Μεγάλη Βρετανία, τόνισε ότι «εμείς είπαμε για άνοιγμα στις 15 Ιουλίου. Όσο έχουμε κάποιους περιορισμούς, υπάρχει η αρχή της αμοιβαιότητας. Αυτό ισχύει πολύ συχνά στις σχέσεις των χωρών», τόνισε.

«Το προϊόν της Κρήτης και γενικά της Ελλάδας έχει ποιότητα, για αυτό υπάρχει διάθεση των τουριστών να έρθουν. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι. Μόνο ο τουρίστας μπορεί να στηρίξει το εισόδημά του», ανέφερε.

«Υπόσχεση είναι η δική μου υπόσχεση στους εργαζόμενους. Θα κάνουμε τα πάντα για να έρθει ο τουρίστας και τα πάντα για την ομαλή επιστροφή του στην πατρίδα του», είπε ο κ. Θεοχάρης.

Μ. Τσακαλάκης: «Το σίγουρο είναι, ότι θα μπούμε μέσα φέτος»

Την ανησυχία του εξέφρασε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Μ. Τσακαλάκης, όπως τόνισε «μας απασχολούν οι χαμηλές πληρότητες διότι αρκετά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν και όσα άνοιξαν έχουν πληρότητες 5%-10%».

Ο κ. Τσακαλάκης τόνισε ότι «το σίγουρο είναι ότι θα μπούμε μέσα φέτος. Λέμε «παρών» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού. Ελπίζουμε αυτό να αναγνωριστεί στο μέλλον. Περιμένουμε ρευστότητα από την Πολιτεία να μας δώσει ένα δάνειο – γέφυρα για να συνεχίσουμε και κυρίως την ανταγωνιστικότητα», όπως τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ζηλεύω τον Κύπριο ξενοδόχο που έχει 5% ΦΠΑ στον ύπνο και εγώ έχω 13%. Ζηλεύω που έχει 12% φόρο εισοδήματος και εγώ έχω 4 φορές πάνω μαζί με την προκαταβολή», ανέφερε ο κ. Τσακαλάκης.

Η ευχάριστη έκπληξη

Έξω από το γραφείο του Δημάρχου ήταν και ένα ζευγάρι Γερμανών, το οποίο επισκέπτεται την πόλη του Ρεθύμνου τα τελευταία 50 χρόνια και συνομίλησαν μαζί του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια