Απίστευτη ταλαιπωρία - «Θύματα» των ελλείψεων στο Ε.Σ.Υ. τρεις ηλικιωμένες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Απίστευτη ταλαιπωρία - «Θύματα» των ελλείψεων στο Ε.Σ.Υ. τρεις ηλικιωμένες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν στο «περίμενε» στα φορεία στους διαδρόμους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

Οι έντονες «ενδονοσοκομειακές κόντρες» και η αδυναμία για την κάλυψη των κενών θέσεων στην πιο νευραλγική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, αυτή της Παθολογικής, είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να «πληρώσουν τα σπασμένα» τρεις συνολικά ηλικιωμένες Ρεθυμνιώτισσες, οι δύο από τις οποίες από το μεσημέρι που μεταφέρθηκαν στο ΤΕΠ, παραμένουν σε φορεία στους διαδρόμους τους ιδρύματος (μέχρι και αυτή την ώρα), καθώς δε γίνονται αποδεκτές για εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική.

Την όλη δύσκολη κατάσταση ωστόσο, επιτείνει και το γεγονός ότι τα πληρώματα του ΕΚΑΒ βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα σε απεργία, με αποτέλεσμα να μην γίνονται διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης, παρά μόνο εάν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά.

Πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι μόλις χθες κατατέθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, πρόταση του παθολογικού τομέα, βάσει της οποίας στο εξής προτίθενται να νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική μόνο 12 περιστατικά. Και αυτό λόγω υποστελέχωσης της κλινικής, η οποία ως γνωστόν αντί για έξι μόνιμους γιατρούς, εδώ και πολλούς μήνες λειτουργεί μόνο με δύο μόνιμους και μία επικουρική.

Ερωτηθείσα σχετικά η διευθύντρια της Παθολογικής, Ελένη Ιωαννίδου, αναφέρθηκε στο καθεστώς αβεβαιότητας που επικρατεί τους τελευταίους πολλούς μήνες, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά ακόμα και σήμερα ουδείς γνωρίζει πως το εκτελεστούν οι εφημερίες του Ιουλίου.

Σε ότι αφορά στα δύο σοβαρά περιστατικά, που από το μεσημέρι παραμένουν στους διαδρόμους του ΤΕΠ, η κα Ιωαννίδου ανέφερε πως η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς λαμβάνουν την ενδεδειγμένη αγωγή και παρακολουθούνται από τους γιατρούς.

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένες γυναίκες περίπου 70 ετών η πρώτη και 90 ετών η δεύτερη, οι οποίες λόγω της κατάστασης της υγείας τους δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να συνεχίσουν την νοσηλεία τους. Η μεν πρώτη παρουσιάζει μεταξύ άλλων εμετούς και διάρροια, ενώ η δεύτερη είναι εμπύρετη, πάσχει από άνοια, έχει προβλήματα ουρολοίμωξης, ενώ τις τελευταίες ώρες αντιμετωπίζει και σηπτική καταπληξία.

Ωστόσο, λίγο πριν τις 8 το βράδυ στο Τ.Ε.Π. μεταφέρθηκε και μία ακόμα 70χρονη Ρεθυμνιώτισσα, σε εμπύρετη κατάσταση, που επίσης χρήζει εισαγωγής για νοσηλεία στην Παθολογική Κλινική.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι προτάθηκε τα δύο πρωινά περιστατικά να μεταφερθούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων. Όμως, αυτό στην πράξη δεν μπορεί να γίνει, δεδομένου, όπως προαναφέραμε, ότι από την περασμένη Δευτέρα και τουλάχιστον μέχρι και τις 9 Ιουλίου, το ΕΚΑΒ έχει σταματήσει (λόγο απεργίας) την μεταφορά ασθενών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Ωστόσο, αυτά που εξυπηρετούνται είναι μόνο τα επείγοντα και οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το όλο θέμα απασχόλησε έντονα τις τελευταίες ώρες και την διοίκηση του ιδρύματος, η οποία αναζητούσε εναγωνίως λύση εντός νοσοκομείου.

Ωστόσο, πριν από λίγο η Διοίκηση του Νοσοκομείου φέρεται να έστειλε «εντέλλεσθε» για την εισαγωγή των ασθενών στην Παθολογική κλινική, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες, οπότε και θα σημάνει την λήξη του απίστευτου «Γολγοθά» που βιώσαν σήμερα οι τρεις ηλικιωμένες Ρεθυμνιώτισσες.

Πάντως, η άρνηση για την εισαγωγή των περιστατικών στην Παθολογική Κλινική, εκ μέρους των υπευθύνων, επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι εδώ και μήνες η κλινική λειτουργεί οριακά, δηλαδή, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει με ασφάλεια στους ασθενείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News