Ρέθυμνο

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας θα προχωρήσει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, την Τετάρτη 1 Ιουλίου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική τους ανακοίνωση, ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για τα προγράμματα, αλλά και να μη χαθεί καμία θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων στις 16-6-2020. Με τις αλλαγές που δημοσιεύτηκαν καταργούνται και υποβαθμίζονται ολόκληροι κλάδοι (κοινωνικοί επιστήμονες, οικονομολόγοι, καλλιτεχνικά μαθήματα, κ.α.), οδηγώντας αρχικά σε απολύσεις αναπληρωτών, στη συνέχεια σε υπεραριθμίες μονίμων με ανοιχτό τον ορίζοντα του εφιάλτη των διαθεσιμοτήτων.

Για να επικυρώσει στη πράξη την δριμεία επίθεση στο δικαίωμα στην εργασία και στο δημόσιο σχολείο, το Υπουργείο καλεί εκ νέου τα ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν ώστε να επικαιροποιήσουν σύμφωνα με τις νέες περικοπές ωρών τα οργανικά κενά σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Θεωρούμε ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δεν πρέπει με τη παρουσία του σε αυτήν την επίμαχη συνεδρίαση να νομιμοποιήσουν το πραξικόπημα που επιχειρείται στα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας, με εντολή του υπουργείου Παιδείας, που οδηγεί σε απολύσεις, υπεραριθμίες και διαθεσιμότητες.

Τους καλούμε να αρνηθούν να νομιμοποιήσουν την ακύρωση όλων των μέχρι τώρα τοποθετήσεων σε οργανικά κενά συναδέλφων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί:

 Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Ρεθύμνου την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια