Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα Ανώγεια - «Σας θέλουμε μαζί μας κ. υπουργέ και όχι απέναντί μας»

Κρήτη
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα Ανώγεια - «Σας θέλουμε μαζί μας κ. υπουργέ και όχι απέναντί μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαφέστατο μήνυμα για την πιστή εφαρμογή των νόμων - και μάλιστα μέσα από μία μαντινάδα- έστειλε σήμερα από τα Ανώγεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Μία μαντινάδα χρησιμοποίησε σήμερα από τα Ανώγεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να στείλει το δικό του μήνυμα στους Ανωγειανούς, τους οποίους κάλεσε και παρακάλεσε, όπως είπε, να αφήσουν πίσω τους τις βεντέτες και να συστρατευθούν στον κοινό αγώνα για κοινωνική ειρήνη αλλά και για την πιστή εφαρμογή των νόμων στην περιοχή.

«Βεντέτες και παλιανθρωπιές τη φήμη μας μαυρίζουν,

χαλούν τσ' ανθρώπινες ψυχές κι ούλους μας ταλανίζουν».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων, τόνισε πως σκοπός της επίσκεψης του δεν είναι να επιβάλλει κατασταλτικά μέτρα, αλλά να βελτιώσει τον τομέα της πρόληψης.

Και κάλεσε κάθε κάτοικο χωριστά να συμβάλλει ώστε να κλείσουν οι «πληγές» το δυνατόν συντομότερα και να εργαστεί ώστε το κακό που υπάρχει, να γίνει τώρα μια ευκαιρία για το καλύτερο.

Με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο υπουργός ανακοίνωσε πως με σημερινή απόφαση του Μιχάλη Καραμαλάκη, 50 έμπειροι και καλά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που θα έχουν στην διάθεσή τους, νέα οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, θα ενισχύσουν τα ΤΑΕ Μυλοποτάμου και Μεσαράς, ενώ όπως δεσμεύτηκε θα επισκεφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα τα Ανώγεια, προκειμένου να δει -όπως είπε- το έργο που θα έχει παραχθεί.

Στη διάρκεια της σύσκεψης πολλοί εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων ζήτησαν από τον υπουργό να σταθεί στο πλευρό τους και όχι απέναντί τους, καλώντας τον να συμβάλλει στην αναπτυξιακή τροχιά του τόπου, ενισχύοντας και τις δομές εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προανήγγειλε τέλος και την κάθοδο της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στην περιοχή, ώστε να εξεταστούν οι τρόποι ενίσχυσης της εκπαίδευσης στην πρώην επαρχία.

Θυμίζουμε ότι, όπως είχε αναφέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πριν από λίγες εβδομάδες από το Ηράκλειο, στόχος είναι να παρουσιαστεί εκ νέου το σχέδιο του υπουργείου, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου.

Ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, ζήτησε να στελεχωθεί το αστυνομικό τμήμα και το πυροσβεστικό κλιμάκιο. Είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η  Ανωγειανή κοινωνία δεν είναι η εικόνα που δείχνει είμαστε σε θέση να πάμε μπροστά».

Φορείς των Ανωγείων ζήτησαν τη βοήθεια της Πολιτείας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν έχουμε χάσει το δρόμο και τον προσανατολισμό μας ,σας θέλουμε μαζί μας κ. υπουργέ και όχι απέναντι μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μυλοπόταμου Δημήτρης Κόκκινος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες δεν θέλουν  μέτρα καταστολής, θέλουν όμως να δώσει η κυβέρνηση προοπτική στους νέους για να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα ξαναέρθει στα Ανώγεια και προανήγγειλε επίσης  κάθοδο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Ανώγεια της ηγεσίας του  υπουργείου παιδείας καθώς όπως ανέφερε στόχος είναι να ενισχυθούν οι τοπικές δομές εκπαίδευσης στην συγκεκριμένη περιοχη.

Φωτογραφίες και απο την  "Ανωγή"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News