Ρέθυμνο: Στο επίκεντρο το παραεμπόριο, οι λαϊκές και τα πρόστιμα

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Στο επίκεντρο το παραεμπόριο, οι λαϊκές και τα πρόστιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύσκεψη για θέματα εμπορίου και επιχειρηματικότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης

Το παραεμπόριο, τα θέματα λειτουργίας των Λαϊκών αγορών Ρεθύμνου καθώς και για τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων ήταν τα ζητήματα που τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύσκεψη για θέματα εμπορίου και επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε χτες στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνη Παπαδεράκη και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των παραγωγικών και εμπορικών φορέων του Νομού.

Οι φορείς τοποθετήθηκαν για τα θέματα παραεμπορίου και θέματα λειτουργίας των λαϊκών αγορών της πόλης. Από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό παραβατικότητας όσον αφορά τη διακίνηση προϊόντων και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Λόγω της επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου, εκπρόσωποι φορέων δήλωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζουν σε ποια υπηρεσία πρέπει να απευθυνθούν προκειμένου να υποβάλουν κάποια καταγγελία.

Επιπλέον, ζήτησαν να υπάρχει πληροφόρηση για τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων πριν την επιβολή τυχόν κυρώσεων στους παραβάτες, αφού συχνά δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις που επιβάλει η νομοθεσία.

Επισημάνθηκε τέλος, ότι υπάρχει πολυνομία και υποστελέχωση κάποιων υπηρεσιών. Κρίνεται αναγκαία η συγκρότηση μικτών κλιμακίων με υπαλλήλους της Περιφέρειας και άλλων φορέων του Δημοσίου και όλοι οι παριστάμενοι φορείς τοποθετήθηκαν θετικά στο θέμα αυτό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι έλεγχοι θα γίνουν πιο στοχευμένοι και αποτελεσματικοί, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς την αποτροπή του αθέμιτου ανταγωνισμού και την προστασία του καταναλωτή.»

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News