«Σάρωσε» και τον Μυλοπόταμο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. - 1.272 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
«Σάρωσε» και τον Μυλοπόταμο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. - 1.272 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.272 δενδρύλλια κάνναβης στο Ρέθυμνο

Αρκετές χασισοφυτείες διάσπαρτες σε περιοχές του δήμου Ρεθύμνου, εντόπισε σήμερα το ελικόπτερο της αστυνομίας. 

Ειδικότερα, με τη βοήθεια του πληρώματος του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. που «χτένισε» περιοχές του ορεινού Μυλοποτάμου και των Ανωγείων, εντόπισε δενδρύλλια κάνναβης.

Πιο αναλυτικά οκτώ χασισοφυτείες εντόπισε το ελικόπτερο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης και πιο συγκεκριμένα επτά φυτείες σε ορεινές και δασικές εκτάσεις του Δήμου Μυλοποτάμου και μία φυτεία σε ορεινή και δασική έκταση σε περιοχή του Δήμου Ανωγείων, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Κατασχέθηκαν συνολικά 1.272 δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως και 1,5 μέτρων.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε φυτείες σε Κίσσαμο και Πλατανιά, με το σύνολο των δενδυρλλίων κάνναβης να ξεπερά τα 3.000. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά οχτώ φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια διακόσια εβδομήντα δύο (1.272) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα (24.06.2020) στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοπόταμου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν επτά φυτείες (7) σε ορεινές και δασικές εκτάσεις του Δήμου Μυλοποτάμου και μία  φυτεία σε ορεινή και δασική έκταση σε περιοχή του Δήμου Ανωγείων, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά χίλια διακόσια εβδομήντα δύο (1.272) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως και 1,5 μέτρων.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News