Υπό έλεγχο η φωτιά στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Ρέθυμνο
Υπό έλεγχο η φωτιά στον δήμο Αγίου Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φλόγες «έγλυψαν» την αυλή στο ξωκλήσι που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού

Υπό πλήρη έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, έχει τεθεί αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε βοσκοτόπια ανάμεσα στις περιοχές Κάνεβος – Άγιος Ιωάννης του δήμου Αγίου Βασιλείου στα νότια του νομού.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν 8 οχήματα της πυροσβεστικής με 16 άνδρες, καθώς και 9 εθελοντικά οχήματα του πυρόπληκτου δήμου Αγίου Βασιλείου.

Οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν για αρκετή ώρα μάχη με τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τις πύρινες γλώσσες, που κατέκαιγαν κυρίως ξηρά χόρτα και θάμνους στο πέρασμά τους.

Η φωτιά -που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην απομακρυσμένη από τους οικισμούς περιοχή- απείλησε προς στιγμή και το μικρό ξωκλήσι που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, καθώς το πύρινο «θεριό» έφτασε μέχρι την αυλή του «καταπίνοντας» την βλάστηση που υπήρχε περιμετρικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα αποτίμηση των ζημιών, με τις πυροσβεστικές αρχές του νομού, να επισημαίνουν πως οι καμένες εκτάσεις είναι μόνο χορτολιβαδικές και όχι καλλιεργήσιμες.

Ωστόσο τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News