Μήνυση υπέβαλε η σύζυγος του Λευτέρη Καλομοίρη, μετά τη βεβήλωση του τάφου του

Ρέθυμνο
Μήνυση υπέβαλε η σύζυγος του Λευτέρη Καλομοίρη, μετά τη βεβήλωση του τάφου του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγωμένη» παραμένει η κοινωνία των Ανωγείων μετά το θλιβερό περιστατικό στον τάφο του 60χρονου μαντιναδολόγου

Μουδιασμένη είναι από χθες το απόγευμα η κοινωνία των Ανωγείων, η οποία σύσσωμη καταδικάζει το θλιβερό περιστατικό της βεβήλωσης του τάφου του 60χρονου μαντιναδολόγου, Λευτέρη Καλομοίρη, από το χέρι αγνώστων.

Όπως έγινε γνωστό, η σύζυγος του 60χρονου -που ήταν ένα από τα δύο θύματα του διπλού φονικού που σημειώθηκε στην περιοχή το βράδυ της 2ας Μαΐου- μετέβη σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων και υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων για τις φθορές που προκλήθηκαν στο μνήμα του συζύγου της.

Ωστόσο από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από τον Μυλοπόταμο και το Ρέθυμνο, έσπευσαν στα Ανώγεια. Κλιμάκιο επίσης της σήμανσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, μετέβη άμεσα στο νεκροταφείο του χωριού προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα, γενετικό υλικό και κάθε άλλο χρήσιμο στοιχείο που θα συμβάλει στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

Στο πλαίσιο μάλιστα της προανάκρισης, αστυνομικοί έχουν ήδη λάβει καταθέσεις και από το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον του νεκρού και ειδικά από τους ανθρώπους που αντίκρισαν πρώτοι χθες το θλιβερό αυτό θέαμα.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό χθες το απόγευμα -γύρω στις 6.30 μ.μ. οπότε και ειδοποιήθηκε η αστυνομία- όταν συγγενείς του Λευτέρη Καλομοίρη πήγαν στο νεκροταφείο για να περιποιηθούν τον τάφο και ανάψουν το καντηλάκι τιμώντας την μνήμη του.

Αυτό που αντίκρισαν ήταν σπασμένη την μεγάλη μαρμάρινη πλάκα που ήταν χαραγμένες μαντινάδες και η οποία βρισκόταν πάνω στον τάφο, ενώ σπασμένο επίσης ήταν και το τζάμι της καντηλοθήκης, μέσα στο οποία ήταν η φωτογραφία του νεκρού, βιβλία με μαντινάδες που είχε γράψει ο ίδιος και ένα ομοίωμα του Τιμίου Σταυρού.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν αναποδογυρίσει και το μικρό μαρμάρινο καντηλάκι που ήταν πάνω στο μνήμα, ενώ φθορές έχουν υποστεί και τα μαρμάρινα ανθοδοχεία που βρίσκονται περιμετρικά του τάφου.

Σήμερα πάντως στα Ανώγεια, παραμένουν διακριτικά δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία που φέρεται να είχε η οικογένεια του -έτερου νεκρού της διπλής τραγωδίας- Γιώργου Ξυλούρη με τον δήμαρχο της περιοχής, του εξέφρασε την καταδίκη της για το περιστατικό, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Το ζητούμενο πάντως, σύμφωνα και με τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη, είναι να μην διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη στα Ανώγεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News