Ρέθυμνο

Συνεδρίασαν για να… «χτυπήσουν» το δάκο

Στη «μάχη» ρίχνεται το «τρίτο μάτι» για την επιτήρηση των εργολάβων

Το δικό της στοίχημα ότι η φετινή ελαιοκομική περίοδος στην Κρήτη δεν θα χαθεί εξαιτίας της επέλασης του δάκου, ούτε θα «θυσιαστεί» για δεύτερη συνεχή χρονιά το ήδη πενιχρό εισόδημα των παραγωγών, εξέφρασε η διοίκηση του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.

Στην συνεδρίαση του οργάνου -που έγινε στο Ρέθυμνο- επισημάνθηκε πως φέτος τα πάντα είναι έτοιμα για τους δολωματικούς ψεκασμούς, ενώ με συντονισμένες ενέργειες εκ μέρους των εμπλεκομένων φορέων, η χρονιά δεν θα θυμίζει σε τίποτα την περυσινή που ήταν καταστροφική για τους παραγωγούς.

Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά η περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη επιστρατεύσει και ένα «τρίτο μάτι», που δεν είναι άλλο πέρα από τα 600 καταγραφικά gps που προμηθεύτηκε, με τα οποία θα επιτηρεί τους εργολάβους καθ’ όλη την διάρκεια των ψεκασμών.

Ωστόσο, η χάραξη ενιαίας στρατηγικής πολιτικής στο θέμα της εμπορίας και τυποποίησης του «πράσινου χρυσού» της Κρήτης, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο. Στις μέρες μας το «χρυσάφι» της κρητικής γης δεν έχει την τιμή που του αξίζει, καθώς τείνει να πωλείται πιο φθηνά ακόμα και από το νερό, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ.

Σε ότι αφορά πάντως στους φετινούς δολωματικούς ψεκασμούς έχουν ήδη ξεκινήσει στην ανατολική Κρήτη, ενώ σε Ρέθυμνο και Χανιά πρόκειται να αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια