Λιονή: "Μαζέψτε όσους δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα - ένα τοπικό Lockdown θα γίνει η ταφόπλακας μας"

Ρέθυμνο
Λιονή: "Μαζέψτε όσους δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα - ένα τοπικό Lockdown θα γίνει η ταφόπλακας μας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή ξεκαθάρισε οτι δεν θα επιτρέψει να υπάρξει τοπικό Lockdown στο Ρέθυμνο και η επιτήρηση θα είναι πολύ αυστηρή.

Αυστηρό μήνυμα προς τους επαγγελματίες εστίασης, τον ελεγκτικό μηχανισμό του νομού, αλλά και τη νεολαία έστειλε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, με αφορμή την καταπάτηση από μερίδα επαγγελματιών των υγειονομικών πρωτοκόλλων στον “βωμό” του κέρδους. Η κ. Λιονή προειδοποίησε, μάλιστα, σε σύσκεψη που έλαβε χώρα χθες πως δε θα επιτρέψει να υπάρξει στο Ρέθυμνο τοπικό “lockdown”, διότι αν αυτό συμβεί - όπως είπε χαρακτηριστικά - θα αποτελέσει “ταφόπλακα” για την οικονομία του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν καταγραφεί σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας μπαρ να μην τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού. Χαρακτηριστικά η κ. Λιονή ανέφερε χθες στον πρόεδρο του Σωματείου Εστίασης Ρεθύμνου Ανδρέα Κλαψινό: «Μαζέψτε τους ή μεταφέρετέ τους ότι θα κλείσουν!». Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Κλαψινός επισήμανε ότι το Σωματείο Εστίασης έχει προειδοποιήσει τα μέλη του για το ενδεχόμενο σφραγίσματος καταστημάτων, έτσι όπως επιτάσσει η νέα ΚΥΑ που τέθηκε σε ισχύ.

«Μπροστά σε θέματα δημόσιας υγείας, υγείας και ζωής των συνανθρώπων μας, δεν μπαίνει - για μένα προσωπικά, αλλά και για όλους μας φαντάζομαι - κανένα άλλο ζήτημα. Προηγείται η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων», δήλωσε χθες, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, κ. Μαίρη Λιόνη.

«Έχουμε κάνουμε άπειρες προειδοποιήσεις, έχουμε στείλει άπειρα emails, έχουμε στείλει μηνύματα σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε όλους αυτούς που ξέρουμε ότι παρανομούν», δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Κλαψινός. «Να ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι από σήμερα (σ.σ. χθες) θα αρχίσουν τα μέτρα να είναι πάρα πολύ αυστηρά. Υπάρχει η διαδικασία του αυτοφώρου και του σφραγίσματος καταστημάτων για επιχειρηματίες που δε θα τηρούν τα μέτρα», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Ρεθύμνου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, που έγινε χθες το πρωί, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου ξεκαθάρισε - σε αυστηρό τόνο - ότι δε θα επιτρέψει να υπάρξει τοπικό lockdown στο Ρέθυμνο, διότι αυτό θα είναι καταστροφικό για την οικονομία του τόπου.

Ας σημειωθεί ότι η κ. Λιονή έθεσε ουσιαστικά προ των ευθυνών του και όλο τον ελεγκτικό μηχανισμό του νομού, από την Αστυνομία και το Λιμενικό έως και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δε θα πρέπει να χαριστούν σε κανέναν.

 Μεγάλη οικονομική καταστροφή σε ένα ενδεχόμενο τοπικό lockdown

 «Δε θα διστάσουν - και καλά θα κάνουν - να κάνουν ένα τοπικό lockdown. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό οικονομικά για το Ρέθυμνο; Αν δημιουργηθεί κάποιου είδους εστία και μας πουν ξαφνικά “μπαίνει σε καραντίνα 14-20 ημερών όλη η πόλη” και κλείσουν τα πάντα; Αυτό δε θα είναι ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή;”» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λιονή.

Εξάλλου, ο κ. Κλαψινός τόνισε ότι «θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ όλοι μας. Να τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα, έτσι ώστε να μην έρθουμε σε δύσκολη θέση να επιβληθεί τοπικό lockdown, που καταλαβαίνετε τι θα σημαίνει αυτό για την τοπική οικονομία και τον νομό Ρεθύμνου γενικότερα».

Σημειώνεται ότι η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου απηύθυνε έκκληση και στη νεολαία, που τις περισσότερες φορές διασκεδάζει χωρίς όρια. Η κ. Λιονή κάλεσε τους νέους ανθρώπους να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής, ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη των οικογενειών τους.

«Απευθύνω θερμή παράκληση στους νέους ανθρώπους να διασκεδάζουν, αλλά προσεκτικά», ανέφερε με νόημα η αντιπεριφερειάρχης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η κ. Λιονή εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη αναφορικά και με το τι μέλλει γενέσθαι στην Κρήτη μετά την έναρξη των πτήσεων από χώρες του εξωτερικού προς το νησί από την 1η Ιουλίου κι έπειτα.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News