Εκμεταλλεύτηκαν την αργία του Αγίου Πνεύματος - Ανάσα δροσιάς για τους Ρεθυμνιώτες

Ρέθυμνο
Εκμεταλλεύτηκαν την αργία του Αγίου Πνεύματος - Ανάσα δροσιάς για τους Ρεθυμνιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλήρη ισχύ τα πρωτόκολλα στις οργανωμένες πλαζ του Ρεθύμνου

Μία ανάσα δροσιάς στις κοντινές παραλίες της πόλης, εκμεταλλευόμενοι την αργία του Αγίου Πνεύματος πήραν σήμερα δεκάδες Ρεθυμνιώτες, που είτε με τις οικογένειες τους, είτε με τις παρέες τους κατέκλυσαν τις οργανωμένες και μη πλαζ, έχοντας ωστόσο υπόψη τους ότι ο κορωνοϊός «ζει» ανάμεσα μας.

Με μια πρώτη ματιά εύκολα μπορεί κάποιος ν’ αντιληφθεί τις αλλαγές που έφερε στην ζωή μας, ακόμα και στα μακροβούτια μας, η πανδημία. Στις οργανωμένες παραλίες, όπως αυτή που παρακολουθείτε στους δέκτες σας, ο αριθμός των ομπρελοκαθισμάτων έχει μειωθεί κατά 50% με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ η απόσταση μεταξύ τους είναι τουλάχιστον 4 μέτρα. Στην είσοδο της πλαζ υπάρχουν επίσης αντισηπτικά υγρά για τους πελάτες και αντισηπτικά σπρέι για την απολύμανση των ξαπλωστρών, ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκεται και το pos, που πλέον συνίσταται για τις συναλλαγές μας.

Η Κωνσταντίνα που εργάζεται ως σερβιτόρα σε μια από τις οργανωμένες παραλίες του Ρεθύμνου, λέει χαρακτηριστικά στην «ΚΡΗΤΗ TV» πως παρά τις υψηλές θερμοκρασίες καθημερινά φορά απαραιτήτως τα γάντια και την μάσκα της, επισημαίνοντας πως αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Πάντως στο αμμώδες τμήμα της παραλίας του Ρεθύμνου, που έχουν τοποθετηθεί τα ομπρελοκαθίσματα, υπάρχουν και αρκετά μεγάλα κενά τμήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται από μεμονωμένους λουόμενους που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News