Ρέθυμνο

3 αναβατόρια για άτομα με κινητικές δυσκολίες στην Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου

Το κτίριο είναι πλέον πλήρως προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μ. Λιονη παρέδωσε για χρήση στο σωματείο ΑμεΑ 3 αναβατόρια τα οποία καθιστούν το κτίριο της Περιφ. Ενότητας πλήρως προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία.

Τα 3 αναβατόρια που εγκαταστάθηκαν και κόστισαν 62 000 ευρώ είναι βαρέως τύπου τελευταίας τεχνολογίας οδηγούν εκτός των 2 ορόφων και στα 3 επίπεδα μεταξύ των ορόφων του κτιρίου επί πλέον διαθέτουν ράμπες ανόδου και καθόδου στις δύο απέναντι πλευρές τους. Λειτουργούν με τηλεκοντρόλ και έγινε η πρώτη δοκιμή από τον αντιπρόεδρο του σωματείου Μ. Κοπανακη ο οποίος είναι χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου.

Επίσης παρουσιάστηκε η αναπηρική τουαλέτα που δημιουργήθηκε στο κτίριο και καλύπτει όλες τις προδιαγραφές που ορίζονται διαθέτει όλα τα σύγχρονα είδη υγιεινής και είναι πολύ ευρύχωρη. Ακόμα θα δημιουργηθούν 2 θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα των ΑμεΑ στο parking της Αντιπεριφερειας.

Έτσι το κτίριο της Π. Ε. Ρεθύμνης γίνετε πλήρως προσβάσιμο στα ΑμεΑ. Ο Πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Δ. Τσαχακης εκ μέρους του σωματείου ατόμων με αναπηρία ευχαρίστησε την Κ. Μαίρη Λιονη για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση της στο διαχρονικό και πάγιο αίτημα μας για την πλήρη ανεμπόδιστη και αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ παντού. Πρόσθεσε δε ότι η κ. Λιονη φίλη και αρωγός του σωματείου από την ίδρυση του ενστερνίζεται τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην καθημερινή τους ζωή και προβαίνει στις απαιτούμενες λύσεις.

Τα τείχη των εμποδίων που δεν επιτρέπουν στα ΑμεΑ την άσκηση των δικαιωμάτων τους πέφτουν ένα ένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια