Αστυνομικοί Ρεθύμνου προς Μ.Χρυσοχοΐδη: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ρισκάρουμε ζωές συναδέλφων μας»

Κρήτη
Αστυνομικοί Ρεθύμνου προς Μ.Χρυσοχοΐδη: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ρισκάρουμε ζωές συναδέλφων μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το ζήτημα της ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου, πάγιο αίτημά των αστυνομικών που υπηρετούν στο Ρέθυμνο, ο πρόεδρος της Ένωσης είπε ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε πως γίνονται προσπάθειες, ώστε σύντομα να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναζήσουμε σκηνές του παρελθόντος, ούτε να ρισκάρουμε ζωές συναδέλφων μας», επισημαίνουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης.

Αυτό τονίζουν μετά και τα τελευταία επαναλαμβανόμενα αιματηρά γεγονότα, στο Μυλοπόταμο και όχι μόνο, τα οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Μαλλιαρό, επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες των αστυνομικών του νομού «…με το χειρότερο τρόπο».

Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  το Δ.Σ. της Ένωσης συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, όπου τους τέθηκαν όλα τα ανωτέρω, καθώς και λοιπά πάγια αιτήματα των αστυνομικών. Όπως δήλωσε ο υπουργός προς τους αστυνομικούς του Ρεθύμνου: «Ουδείς μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου». Σύμφωνα με τον κ. Μαλλιαρό ο υπουργός εξήγγειλε και δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Ρεθύμνης με αστυνομικό προσωπικό, ώστε να επανδρωθούν κατάλληλα και αποτελεσματικότερα οι αστυνομικές υπηρεσίες του Μυλοποτάμου Ρεθύμνης (Τ.Α.Ε. και Α.Τ. Μυλοποτάμου), οι οποίες και ενδέχεται να συστεγαστούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, έχοντας αυξημένα αντανακλαστικά, την 19/05/2020 τοποθετήθηκε ΔΗΜΌΣΙΑ, με σχετική ανακοίνωση και επεσήμανε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νομό μας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα παραβατικότητας, απ' όλες τις οπτικές, χωρίς να «χαϊδεύει αυτιά» και βάζοντας «τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του».

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναζήσουμε σκηνές του παρελθόντος, ούτε να ρισκάρουμε ζωές συναδέλφων μας!

Δυστυχώς τα τελευταία επαναλαμβανόμενα αιματηρά γεγονότα, στο Μυλοπόταμο και όχι μόνο, επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας με το χειρότερο τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της Ένωσής μας, την 06/06/2020 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, όπου τους τέθηκαν όλα τα ανωτέρω, καθώς και λοιπά πάγια αιτήματά μας.

Ο κ. Υπουργός, αφουγκραζόμενος την αγωνία μας και συμμεριζόμενος την τοποθέτηση της Ένωσής μας, δήλωσε απερίφραστα ότι: «ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να είναι ΥΠΕΡΑΝΩ του ΝΟΜΟΥ!». Επίσης εξήγγειλε και δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Ρεθύμνης με Αστυνομικό Προσωπικό, ώστε να επανδρωθούν κατάλληλα και αποτελεσματικότερα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Μυλοποτάμου Ρεθύμνης (Τ.Α.Ε. και Α.Τ. Μυλοποτάμου), οι οποίες και ενδέχεται να συστεγαστούν.

Επιπλέον, τέθηκε υπό συζήτηση η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ένα πάγιο αίτημά μας, απ’ όπου μας διαβεβαίωσαν ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε σύντομα να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την βούληση της πολιτείας και ευελπιστούμε ότι χωρίς θριαμβολογίες θα συνεχιστεί σταθερά και αταλάντευτα, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, μέχρι να απαλειφθούν οριστικά από τον τόπο μας, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα, που τον εκθέτουν και τον αδικούν.

Η Ένωσή μας συμμεριζόμενη τα προβλήματα των αστυνομικών της Δ.Α. Ρεθύμνης δεν επαναπαύεται, αντιθέτως θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να απαιτεί για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News