Δήμος Αγίου Βασιλείου: Ανάδειξη νέων μονοπατιών και κατασκευή αναρριχητικού πεδίου

Ρέθυμνο
Δήμος Αγίου Βασιλείου: Ανάδειξη νέων μονοπατιών και κατασκευή αναρριχητικού πεδίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος η ανάδειξη του σπάνιου φυσικού πλούτου του τόπου και η ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού

«Η αειφόρος ανάπτυξη, η ανάδειξη του σπάνιου φυσικού πλούτου του τόπου μας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος με την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού και των αποτελούν βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και της τουριστικής μας πολιτικής», δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

Οι εγκρίσεις αφορούν:

- Εργασίες καθαρισμού – προμήθεια και τοποθέτηση υλικού εξοπλισμού για τη διαμόρφωση μονοπατιών στην ΔΕ Φοίνικα ποσού 24.500 €

- Εργασίες καθαρισμού – προμήθεια και τοποθέτηση υλικού εξοπλισμού για τη διαμόρφωση μονοπατιών στην ΔΕ Λάμπης ποσού 24.500€.

- Προμήθεια και εγκατάσταση αναρριχητικού εξοπλισμού για την δημιουργία πάρκου αναρρίχησης ποσού 24.500€.

- Διαμόρφωση δρόμου – τσιμεντόστρωση μήκους 300μ και μέσου πλάτους 4μ και κατασκευή δικτύου ύδρευσης από το δρόμο Σακτούρια-Πρασονήσσι προς Αλίκαμπο ποσού 24.500€.

- Συμπληρωματική σύμβαση ύψους 31.000 € για το γήπεδο Μελάμπων που αφορά την στατική ενίσχυση του στεγάστρου και την επισκευή του χλοοτάπητα.

«Σε αυτό το πλαίσιο υποβάλλαμε συγκεκριμένες προτάσεις και κοστολογημένες μελέτες στον Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση τους. Ο κ. Αρναουτάκης αντιλαμβανόμενος τις πολυσήμαντες αυτές δράσεις για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ενέκρινε τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις. Παράλληλα ενέκρινε την χρηματοδότηση επέκτασης των βασικών υποδομών (οδοποιία και ύδρευση) σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Σακτουρίων αλλά και την συμπληρωματική σύμβαση ύψους 31.000€ για το γήπεδο των Μελάμπων σε συνέχεια της υφιστάμενης εργολαβίας. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση του παρόλη την μείωση που έχει υποστεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Κρήτης.

Σχετικά με την ανάδειξη των μονοπατιών του Δήμου μας, καλώ όλους τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής να συμβάλουν εθελοντικά για να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διαδρομές με τους συγκεκριμένους πόρους. »

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ενέκρινε νέες χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου που αφορούν την ανάδειξη μονοπατιών, την κατασκευή αναρριχητικού πεδίου, την διαμόρφωση οδικού δικτύου αλλά και την επέκταση υφιστάμενης σύμβασης για αθλητικές εγκαταστάσεις.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News