Ρέθυμνο

Αγία Γαλήνη: Επιτέλους… απομακρύνθηκαν τα δύο κατασχεμένα πλοία

Παρελθόν για το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης το «Άγιος Ανδρέας» και το «Spell», που μετέφεραν ναρκωτικά και τσιγάρα, αντίστοιχα

Με… καλούς οιωνούς ξεκινάει η δύσκολη - αν μη τι άλλο - φετινή τουριστική σεζόν για την Αγία Γαλήνη στο Νότιο Ρέθυμνο, αφού, μόλις χτες, ικανοποιήθηκε το πολύχρονο αίτημα κατοίκων και Λιμεναρχείου για την απομάκρυνση των 2 πλοίων που βρίσκονταν στο λιμάνι.

Πρόκειται για τα πλοία PK «Άγιος Ανδρέας» και το «Spell» (πρώην «Zahra»), τα οποία το 2017 και το 2015, αντίστοιχα, είχαν προσδέσει στο λιμάνι του παραθαλάσσιου χωριού της Κρήτης, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος, αφού το μεν «Άγιος Ανδρέας» μετέφερε ναρκωτικά και το δε «Spell», μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Πρόκειται για δύο πλοία, τα οποία είχαν κατασχεθεί και η απομάκρυνσή τους αποτελούσε συλλογικό αίτημα, τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και Λιμεναρχείου. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο neakriti.gr ο Λιμενοσταθμάρχης του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης, κ. Αντώνης Σαραντουλάκης, τα πλοία, τα οποία ήταν ηλικίας, περίπου, 60 με 40 ετών, όχι μόνο «έπιαναν» χώρο στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, με αποτέλεσμα - πολλές φορές - να μην μπορούν να προσδέσουν άλλα σκάφη, αλλά αποτελούσαν και δυσφήμιση για τον τόπο, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο «πολλές ήταν οι φορές που τουρίστες είχαν παραπονεθεί για την ύπαρξη των δύο πλοίων στο λιμάνι».

Έτσι, μετά από πολύμηνες προσπάθειες, τελικά, τα δύο πλοία απομακρύνθηκαν χτες, Δευτέρα, με προορισμό την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραντουλάκη «τα δύο πλοία ρυμουλκήθηκαν με προορισμό την Τουρκία και συγκεκριμένα την περιοχή Αλί Αγά - απέναντι από τη Χίο, όπου μεταφέρονται προκειμένου να καταστραφούν».

Σημειώνεται πως τα δύο πλοία είχαν αγοραστεί από δύο άτομα, όμως, λόγω της παλαιότητάς τους δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και αποφασίστηκε η καταστροφή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια