Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό για πλοία αναψυχής

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου

Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα τα μέτρα προστασίας στα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής, καθώς και στα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«1. Ανακοινώνεται ότι στο ΦΕΚ 2028 Β΄/ 28-05-2020 δημοσιεύτηκε η αριθ.: Δ1α/ΓΠ. οικ. 32909 ΚΥΑ με θέμα: « Μέτρα προστασίας στα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής, καθώς και στα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια στο σύνολο της Επικράτειας, πρός περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 .».

  1. Ειδικότερα με μέριμνα του πλοιοκτήτη ή του εφοπλιστή , του διαχειριστή και των πλοιάρχων / κυβερνητών των ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, πλην κρουαζιερόπλοιων ,που μετακινούνται εντός της ελληνικής Επικράτειας, διασφαλίζεται:

α) η διενέργεια ταξιδιού :

αα. για πλοία μεταφορικής ικανότητας έως δώδεκα (12) επιβατών,με το σύνολο αυτών,

αβ. σε περίπτωση πλοίων με επιτρεπόμενο συνολικό αριθμό επιβατών άνω των δώδεκα (12), η κάθε φορά υπερβαίνουσα τους δώδεκα (12) επιβάτες μεταφορική ικανότητα μειώνεται στο ήμισυ και προστίθεται σε αυτή των δώδεκα (12) επιβατών. Εφόσον από την εν λόγω μείωση δεν προκύπτει ακέραιος αριθμός, αυτός στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο.

β)η τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια