Τα 10 εκ. αγγίζουν τα χέρη των Ρεθυμνιωτών προς το δήμο

Ρέθυμνο
Τα 10 εκ. αγγίζουν τα χέρη των Ρεθυμνιωτών προς το δήμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πάγωσαν" μέχρι τον Σεπτέμβρη τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες, που ως επί το πλείστον είναι ιδιώτες, δίνει αυτή την περίοδο η δημοτική αρχή στο Ρέθυμνο η οποία προχώρησε σε αναστολή της είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, όλο αυτό το διάστημα ο δήμος έχει «φρενάρει» την δέσμευση των υπόχρεων ΑΦΜ, ενώ σταμάτησε αυτόματα και την διαδικασία κατάσχεσης χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών.

Πάντως, τα χρέη των Ρεθυμνιωτών προς τον δήμο αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ με τα τρία από αυτά να προέρχονται από παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ενώ χρονικά προσδιορίζονται ακόμα και σε βάθος εικοσαετίας!

Χιλιάδες είναι οι πολίτες στον μητροπολιτικό δήμο του Ρεθύμνου που άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα χρόνια ή ακόμα και μήνες προσπαθούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τον δήμο. Από τον περασμένο Μάρτιο όμως, η πανδημία του κορωνοιού έβαλε φρένο στον οικονομικό τους προγραμματισμό, «φρενάροντας» ταυτόχρονα και τα έσοδα του δήμου. Σε απόλυτους αριθμούς, οι οφειλές των πολιτών αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο δήμος έχει ήδη λάβει μέτρα ανακούφισης των δημοτών του.

Όπως εξηγεί στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV» ο Στέλιος Σπανουδάκης ο στόχος που είχε θέσει η δημοτική αρχή προ κορωνοιού εποχή ήταν η είσπραξη περίπου ενός εκατομμυρίου 100 χιλιάδων ευρώ σε ετήσια βάση. Τώρα όμως που τα δεδομένα άλλαξαν, ο δήμος προσανατολίζεται το φθινόπωρο πλέον να επανεξετάσει το θέμα, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τυχόν προσαυξήσεις που θα έχουν αυτόματα συνυπολογιστεί στις οφειλές.

Πάντως από τα 10 εκατομμύρια ευρώ, περίπου τα 3 από αυτά αφορούν σε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και εισπράττονται από τον δήμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News